Rakott karfiol darált hússal és sajttal tálalva

Rakott karfiol darált hússal és sajttal

A rakott karfiol egy klasszikus magyar étel, amely generációk óta a családi asztalok kedvence. Ez a fogás tökéletesen egyesíti a karfiol lágyságát, a darált hús fűszerességét és a sajtos tejföl gazdag ízvilágát. Ideális választás, ha kiadós és ízletes ételt szeretnénk készíteni, amely nemcsak finom, de laktató is. Az étel különösen népszerű az őszi és téli hónapokban, de bármikor élvezhető, amikor egy igazán otthonos fogásra vágyunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Karfiol
500 g Darált sertéshús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejföl
200 g Reszelt sajt
2 ek. Olaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és forrald sós vízben 10 percig, amíg félpuhára fő. Szűrd le, és hagyd hűlni.

    Ne főzd túl a karfiolt, mert akkor szétesik a sütés során.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát, amíg üveges lesz.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a darált húst, és pirítsd aranybarnára, közben sózd, borsozd, és add hozzá a pirospaprikát. Főzd 10-15 percig, amíg a hús teljesen átsül.

    A darált húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon nyers.

    4

    Egy hőálló tálat enyhén olajozz ki, és rétegezd bele a karfiol felét.

    Az olajozás megakadályozza, hogy a karfiol leragadjon a tál aljára.

    5

    A karfiolrétegre egyenletesen oszlasd el a darált húsos keveréket, majd fedd le a maradék karfiollal.

    Ügyelj arra, hogy a darált húsos keverék egyenletesen legyen elosztva a karfiolrétegen, hogy mindenhol ízletes legyen.

    6

    A tejfölt egyenletesen kend a tetejére, és szórd meg a reszelt sajttal.

    Használj zsírosabb tejfölt, hogy ne száradjon ki a sütés során. A sajt lehet trappista, mozzarella vagy bármilyen más, jól olvadó sajt.

    7

    Előmelegített sütőben süsd 180°C-on körülbelül 25-30 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul.

    Ha a sajt túl gyorsan pirul, takard le alufóliával.

    8

    Vedd ki a sütőből, hagyd 5-10 percig hűlni, majd szeletelve tálald.

    A rakott karfiol forrón a legfinomabb.