Rambután sorbet házi készítésű frissítő desszert

Rambután sorbet

A rambután sorbet egy egzotikus és frissítő desszert, amely a rambután édes, enyhén virágos ízét emeli ki. A rambután Délkelet-Ázsiából származik, és a licsi rokona, de vastagabb, tüskés héja miatt különleges megjelenésű. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a rambután természetes édessége és a lime savanykás frissessége tökéletes harmóniát teremt, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál rambután sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
155 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss rambután
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss lime-lé
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rambutánt hámozd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magokat, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.

    Ha nincs friss rambutánod, használhatsz konzervet is, de ebben az esetben csökkentsd a hozzáadott cukor mennyiségét.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a rambutánpürét és a lime levet.

    A kihűlt szirupot fokozatosan keverd a püréhez, hogy elkerüld a csomósodást.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény segít, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés kulcsfontosságú a sorbet sima állagának eléréséhez. Ne hagyd ki!

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és néhány egész rambutánnal.

    Ha túl kemény a sorbet, hagyd kicsit tovább szobahőmérsékleten.