Ramen pancake tĂĄlalva

Ramen pancake

A ramen pancake egy modern japĂĄn street food ihlette Ă©tel, amely a hagyomĂĄnyos ramen tĂ©sztĂĄt palacsinta formĂĄjĂĄban kĂ­nĂĄlja. A ropogĂłs kĂŒlsƑ Ă©s a puha belsƑ kombinĂĄciĂłja egyedĂŒlĂĄllĂł textĂșrĂĄt ad, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs gyors ebĂ©dkĂ©nt vagy vacsorakĂ©nt. Az Ă©tel a nĂ©pszerƱ okonomiyaki japĂĄn palacsinta alternatĂ­vĂĄjakĂ©nt jött lĂ©tre, Ă©s remek alapja lehet kĂŒlönbözƑ feltĂ©teknek, pĂ©ldĂĄul szĂłjaszĂłsznak, majonĂ©znek vagy csĂ­pƑs önteteknek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Ramen tĂ©szta
⭕ 2 db Tojás
⭕ 15 ml Szójaszósz
⭕ 10 ml Szezámolaj
⭕ 15 g Zöldhagyma
⭕ 5 g Szezámmag
⭕ 5 g SĂŒtƑpor
⭕ 50 g Liszt
⭕ 50 ml Víz
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Bors
⭕ 15 ml Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzd meg a ramen tĂ©sztĂĄt a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄs szerint, majd szƱrd le Ă©s hagyd kihƱlni.

    Fontos, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșlfƑve, mert akkor nehezebb lesz vele dolgozni a palacsintĂĄban. Ha a ramenhez tartozik fƱszerkeverĂ©k, azt tedd fĂ©lre, kĂ©sƑbb felhasznĂĄlhatod.

    2

    Egy nagy tålban keverd össze a tojåsokat, a szójaszószt, a szezåmolajat és a vizet.

    A szezåmolaj intenzív íze miatt érdemes óvatosan adagolni, nehogy elnyomja a többi ízt. Ha nincs szezåmolajad, helyettesítheted egy kevés növényi olajjal.

    3

    Add hozzĂĄ a lisztet, a sĂŒtƑport, a sĂłt Ă©s a borsot, majd keverd simĂĄra a masszĂĄt.

    A sĂŒtƑpor segĂ­t, hogy a palacsinta könnyebb Ă©s levegƑsebb legyen. Ügyelj rĂĄ, hogy ne maradjanak lisztcsomĂłk a tĂ©sztĂĄban.

    4

    Aprítsd fel a zöldhagymåt és keverd hozzå a tésztåhoz.

    A zöldhagyma friss, ĂŒde Ă­zt ad a palacsintĂĄnak. Ha szereted a csĂ­pƑs Ă­zeket, adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s aprĂ­tott chilit is.

    5

    MelegĂ­ts egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s kend meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal.

    Fontos, hogy a serpenyƑ megfelelƑen fel legyen forrĂłsĂ­tva, mielƑtt a tĂ©sztĂĄt beleöntöd, kĂŒlönben a palacsinta nem fog szĂ©pen ĂĄtsĂŒlni.

    6

    Oszlasd el a tĂ©sztĂĄs keverĂ©ket a serpenyƑben, Ă©s formĂĄzz belƑle palacsinta alakot.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe egyszerre, mert akkor a palacsinta nehezen fog ĂĄtsĂŒlni Ă©s könnyen elszakadhat.

    7

    SĂŒsd kb. 3-4 percig, amĂ­g az alja aranybarna lesz, majd fordĂ­tsd meg Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 3 percig.

    A palacsinta akkor van kĂ©sz, ha mindkĂ©t oldala aranybarna Ă©s a belseje is ĂĄtsĂŒlt. Ha tĂșl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lĂĄngot.

    8

    SzĂłrd meg szezĂĄmmaggal Ă©s extra zöldhagymĂĄval a tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A szezåmmag és a zöldhagyma nem csak ízletesebbé teszi a palacsintåt, hanem szép dekoråció is.

    9

    TĂĄlald forrĂłn, szĂłjaszĂłsszal vagy csĂ­pƑs majonĂ©zzel kĂ­nĂĄlva.

    A szĂłjaszĂłsz Ă©s a csĂ­pƑs majonĂ©z remekĂŒl illik a ramen palacsintĂĄhoz, de kĂ­sĂ©rletezhetsz mĂĄs mĂĄrtĂĄsokkal is, pĂ©ldĂĄul Ă©des chiliszĂłsszal vagy teriyaki szĂłsszal.