FĆzd meg a ramen tĂ©sztĂĄt a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂtĂĄs szerint, majd szƱrd le Ă©s hagyd kihƱlni.
Fontos, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșlfĆve, mert akkor nehezebb lesz vele dolgozni a palacsintĂĄban. Ha a ramenhez tartozik fƱszerkeverĂ©k, azt tedd fĂ©lre, kĂ©sĆbb felhasznĂĄlhatod.
Egy nagy tålban keverd össze a tojåsokat, a szójaszószt, a szezåmolajat és a vizet.
A szezĂĄmolaj intenzĂv Ăze miatt Ă©rdemes Ăłvatosan adagolni, nehogy elnyomja a többi Ăzt. Ha nincs szezĂĄmolajad, helyettesĂtheted egy kevĂ©s növĂ©nyi olajjal.
Add hozzĂĄ a lisztet, a sĂŒtĆport, a sĂłt Ă©s a borsot, majd keverd simĂĄra a masszĂĄt.
A sĂŒtĆpor segĂt, hogy a palacsinta könnyebb Ă©s levegĆsebb legyen. Ăgyelj rĂĄ, hogy ne maradjanak lisztcsomĂłk a tĂ©sztĂĄban.
AprĂtsd fel a zöldhagymĂĄt Ă©s keverd hozzĂĄ a tĂ©sztĂĄhoz.
A zöldhagyma friss, ĂŒde Ăzt ad a palacsintĂĄnak. Ha szereted a csĂpĆs Ăzeket, adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s aprĂtott chilit is.
MelegĂts egy serpenyĆt közepes lĂĄngon, Ă©s kend meg egy kevĂ©s olĂvaolajjal.
Fontos, hogy a serpenyĆ megfelelĆen fel legyen forrĂłsĂtva, mielĆtt a tĂ©sztĂĄt beleöntöd, kĂŒlönben a palacsinta nem fog szĂ©pen ĂĄtsĂŒlni.
Oszlasd el a tĂ©sztĂĄs keverĂ©ket a serpenyĆben, Ă©s formĂĄzz belĆle palacsinta alakot.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok tĂ©sztĂĄt a serpenyĆbe egyszerre, mert akkor a palacsinta nehezen fog ĂĄtsĂŒlni Ă©s könnyen elszakadhat.
SĂŒsd kb. 3-4 percig, amĂg az alja aranybarna lesz, majd fordĂtsd meg Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 3 percig.
A palacsinta akkor van kĂ©sz, ha mindkĂ©t oldala aranybarna Ă©s a belseje is ĂĄtsĂŒlt. Ha tĂșl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lĂĄngot.
SzĂłrd meg szezĂĄmmaggal Ă©s extra zöldhagymĂĄval a tĂĄlalĂĄs elĆtt.
A szezĂĄmmag Ă©s a zöldhagyma nem csak ĂzletesebbĂ© teszi a palacsintĂĄt, hanem szĂ©p dekorĂĄciĂł is.
TĂĄlald forrĂłn, szĂłjaszĂłsszal vagy csĂpĆs majonĂ©zzel kĂnĂĄlva.
A szĂłjaszĂłsz Ă©s a csĂpĆs majonĂ©z remekĂŒl illik a ramen palacsintĂĄhoz, de kĂsĂ©rletezhetsz mĂĄs mĂĄrtĂĄsokkal is, pĂ©ldĂĄul Ă©des chiliszĂłsszal vagy teriyaki szĂłsszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.