Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze. TIPP: Egy kevés olajat is hozzáadhatsz, hogy a szálak elváljanak.
Ne főzd túl a tésztát, mert a pirítás során még tovább puhul! Akkor jó, ha 'al dente', azaz kicsit keményebb.
Hevíts fel egy evőkanál olajat wokban vagy nagy serpenyőben, és pirítsd meg benne a fokhagymát kb. 30 másodpercig. Ezután add hozzá a csirkecsíkokat, és pirítsd 4-5 percig, amíg aranybarna és átsült lesz.
A wok legyen nagyon forró, mielőtt hozzáadod az olajat és a fokhagymát. Így a hús gyorsan átsül, és nem fő.
Add hozzá a sárgarépát és a paprika csíkokat, majd kevergetve pirítsd további 3-4 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
A zöldségeket vágd hasonló méretű csíkokra, hogy egyenletesen süljenek meg.
Tedd hozzá a főtt ramen tésztát, öntsd rá a szójaszószt és a szezámolajat, majd keverd alaposan össze, hogy minden hozzávaló jól bevonódjon. TIPP: Pirítsd még 1-2 percig, hogy a szósz enyhén karamellizálódjon a tésztán.
Használj magas minőségű szójaszószt és szezámolajat a legjobb ízélményért.
Tálalás előtt szórd meg aprított zöldhagymával és szezámmaggal. Azonnal fogyasztható, frissen a legfinomabb!
Tálaláskor kínálhatsz mellé csípős szószt is, ha szereted a pikáns ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.