Ramen Stir Fry tálalva csirkével és zöldségekkel

Ramen Stir Fry (pirított ramen tésztás wokos verzió)

A Ramen Stir Fry az ázsiai konyha egyik legnépszerűbb modern változata, amely ötvözi a ramen tészta ruganyos textúráját a wokos sütés gyors és intenzív ízvilágával. Míg a ramen eredetileg egy levesalapú étel, ez a száraz, pirított változat tökéletes azoknak, akik gyorsan elkészíthető, mégis gazdag ízű főételt szeretnének. A fokhagyma és szezámolaj illata már az első pillanatokban betölti a konyhát, a csirke pedig ropogósan pirul, miközben a zöldségek élénk színeket és frissességet visznek a tányérra. Ez az étel különösen alkalmas hétköznapi vacsorákhoz, amikor kevés az idő, de nem szeretnél lemondani egy laktató, házias fogásról. A Ramen Stir Fry tetszés szerint variálható – használhatsz más húsokat, tofuval is készítheted, vagy csípőssé teheted csiliolajjal. Minden falatja egy ázsiai utcai ételhangulatot idéz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
150 g Csirkemell (csíkokra vágva)
100 g Kaliforniai paprika (szeletelt, vegyes színek)
50 g Sárgarépa (gyufaszálra vágva)
1 szál Zöldhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szezámmag
1 ek. Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze. TIPP: Egy kevés olajat is hozzáadhatsz, hogy a szálak elváljanak.

    Ne főzd túl a tésztát, mert a pirítás során még tovább puhul! Akkor jó, ha 'al dente', azaz kicsit keményebb.

    2

    Hevíts fel egy evőkanál olajat wokban vagy nagy serpenyőben, és pirítsd meg benne a fokhagymát kb. 30 másodpercig. Ezután add hozzá a csirkecsíkokat, és pirítsd 4-5 percig, amíg aranybarna és átsült lesz.

    A wok legyen nagyon forró, mielőtt hozzáadod az olajat és a fokhagymát. Így a hús gyorsan átsül, és nem fő.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és a paprika csíkokat, majd kevergetve pirítsd további 3-4 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    A zöldségeket vágd hasonló méretű csíkokra, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Tedd hozzá a főtt ramen tésztát, öntsd rá a szójaszószt és a szezámolajat, majd keverd alaposan össze, hogy minden hozzávaló jól bevonódjon. TIPP: Pirítsd még 1-2 percig, hogy a szósz enyhén karamellizálódjon a tésztán.

    Használj magas minőségű szójaszószt és szezámolajat a legjobb ízélményért.

    5

    Tálalás előtt szórd meg aprított zöldhagymával és szezámmaggal. Azonnal fogyasztható, frissen a legfinomabb!

    Tálaláskor kínálhatsz mellé csípős szószt is, ha szereted a pikáns ízeket.