Ramen sült füstölt hússal, főtt tojással és korianderrel tálalva

Ramen sült füstölt hússal

A ramen egy klasszikus japán étel, amely az egyszerű tésztából, gazdag levesalapból és különféle hozzávalókból készül. A sült füstölt húsos változat különleges ízeket kínál, és egy igazi ínycsiklandó élményt ad. A tojás lágy sárgája és a friss koriander frissítő ízeket ad, miközben a füstölt hús gazdagítja a levest. Ez az étel tökéletes választás egy gyors és tápláló vacsorához vagy egy hétvégi étkezéshez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
150 g Füstölt hús (pl. szalonna vagy füstölt pulykamell)
2 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Kókuszolaj
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
500 ml Ramen levesalap
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt húst vágd kisebb kockákra, majd egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten pirítsd meg a kókuszolajban, amíg szép ropogós nem lesz.

    A füstölt húsok különleges ízt adnak a ramennek, de ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhat!

    2

    A tojásokat tedd egy kis lábosba, önts rá vizet, és forrald fel. Miután felforrt, főzd 7-8 percig, majd tedd hideg vízbe, hogy megállítsd a főzést. Hámozd meg őket, és félre tedd.

    Ha lágyabb tojást szeretnél, főzd 5-6 percig, hogy a sárgája krémes maradjon!

    3

    A fokhagymát és a hagymát apróra vágd, majd a szezámolajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma túl barnuljon, mert akkor keserű lesz!

    4

    Öntsd hozzá a ramen levesalapot, a szójaszószt, és forrald fel. Ezt követően vedd le a tűzről, és add hozzá a zöldhagymát is.

    A leves alapját ízlés szerint sózhatod, de ügyelj arra, hogy a szójaszósz is sós!

    5

    A ramen tésztát főzd meg egy másik edényben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.

    A ramen tészta főzési ideje általában 3-4 perc, de mindig tartsd be a csomagolás utasításait!

    6

    A tésztát tálakba oszd szét, és öntsd rá a forró levest. Tedd rá a pirított füstölt húst, a főtt tojást, és friss korianderrel díszítsd.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a sós és füstös ramen ízét!