Ramen sĂŒlt fĂŒstölt hĂșssal, fƑtt tojĂĄssal Ă©s korianderrel tĂĄlalva

Ramen sĂŒlt fĂŒstölt hĂșssal

A ramen egy klasszikus japĂĄn Ă©tel, amely az egyszerƱ tĂ©sztĂĄbĂłl, gazdag levesalapbĂłl Ă©s kĂŒlönfĂ©le hozzĂĄvalĂłkbĂłl kĂ©szĂŒl. A sĂŒlt fĂŒstölt hĂșsos vĂĄltozat kĂŒlönleges Ă­zeket kĂ­nĂĄl, Ă©s egy igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt ad. A tojĂĄs lĂĄgy sĂĄrgĂĄja Ă©s a friss koriander frissĂ­tƑ Ă­zeket ad, miközben a fĂŒstölt hĂșs gazdagĂ­tja a levest. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors Ă©s tĂĄplĂĄlĂł vacsorĂĄhoz vagy egy hĂ©tvĂ©gi Ă©tkezĂ©shez!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Ramen tĂ©szta
⭕ 150 g FĂŒstölt hĂșs (pl. szalonna vagy fĂŒstölt pulykamell)
⭕ 2 db Tojás
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 ek. Kókuszolaj
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 500 ml Ramen levesalap
⭕ 1 csokor Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt hĂșst vĂĄgd kisebb kockĂĄkra, majd egy serpenyƑben, közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten pirĂ­tsd meg a kĂłkuszolajban, amĂ­g szĂ©p ropogĂłs nem lesz.

    A fĂŒstölt hĂșsok kĂŒlönleges Ă­zt adnak a ramennek, de ĂŒgyelj arra, hogy ne pirĂ­tsd tĂșl, mert akkor keserƱvĂ© vĂĄlhat!

    2

    A tojĂĄsokat tedd egy kis lĂĄbosba, önts rĂĄ vizet, Ă©s forrald fel. MiutĂĄn felforrt, fƑzd 7-8 percig, majd tedd hideg vĂ­zbe, hogy megĂĄllĂ­tsd a fƑzĂ©st. HĂĄmozd meg Ƒket, Ă©s fĂ©lre tedd.

    Ha lĂĄgyabb tojĂĄst szeretnĂ©l, fƑzd 5-6 percig, hogy a sĂĄrgĂĄja krĂ©mes maradjon!

    3

    A fokhagymĂĄt Ă©s a hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd a szezĂĄmolajon pirĂ­tsd meg egy serpenyƑben, amĂ­g illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma tĂșl barnuljon, mert akkor keserƱ lesz!

    4

    Öntsd hozzĂĄ a ramen levesalapot, a szĂłjaszĂłszt, Ă©s forrald fel. Ezt követƑen vedd le a tƱzrƑl, Ă©s add hozzĂĄ a zöldhagymĂĄt is.

    A leves alapjĂĄt Ă­zlĂ©s szerint sĂłzhatod, de ĂŒgyelj arra, hogy a szĂłjaszĂłsz is sĂłs!

    5

    A ramen tĂ©sztĂĄt fƑzd meg egy mĂĄsik edĂ©nyben a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄs szerint, majd szƱrd le.

    A ramen tĂ©szta fƑzĂ©si ideje ĂĄltalĂĄban 3-4 perc, de mindig tartsd be a csomagolĂĄs utasĂ­tĂĄsait!

    6

    A tĂ©sztĂĄt tĂĄlakba oszd szĂ©t, Ă©s öntsd rĂĄ a forrĂł levest. Tedd rĂĄ a pirĂ­tott fĂŒstölt hĂșst, a fƑtt tojĂĄst, Ă©s friss korianderrel dĂ­szĂ­tsd.

    A koriander friss Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a sĂłs Ă©s fĂŒstös ramen Ă­zĂ©t!