Ranch öntetes csirkés hamburger grillezett csirkével

Ranch Öntetes Csirkés Hamburger

A Ranch Öntetes Csirkés Hamburger az amerikai konyha egyik legkedveltebb ízkombinációját hozza el: a krémes, fűszeres Ranch öntet és a grillezett csirkemell tökéletes harmóniát alkot. A cheddar sajt lágyítja a fűszereket, míg a friss saláta és paradicsom frissességet ad a burgernek. Ha szereted az ízletes, krémes szószokat és a szaftos csirkemellet, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell filé
4 db Hamburgerzsemle (briós vagy vajas)
4 szelet Cheddar sajt
6 ek. Ranch öntet
4 levél Saláta (római vagy jégsaláta)
1 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
4 ek. Majonéz
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, füstölt paprikát, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.

    A csirkemelleket klopfold ki vékonyabbra, hogy egyenletesen süljenek át és ne száradjanak ki. A pácolási időt növelheted, ha van rá időd, akár egy órára is.

    2

    Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.

    A grillserpenyőt kend ki vékonyan olajjal, hogy a csirke ne ragadjon le. Ne forgasd túl gyakran a csirkét, hagyd, hogy szép grillcsíkok alakuljanak ki.

    3

    A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden csirkemell tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.

    Használhatsz más sajtot is a cheddar helyett, például Monterey Jack-et vagy Colby Jack-et. A lényeg, hogy jól olvadjon.

    4

    Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.

    A zsemléket piríthatod kenyérpirítóban is, ha nincs serpenyőd. A pirítás segít, hogy a zsemle ne ázzon el a szaftos tölteléktől.

    5

    Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.

    A zöldségeket frissen vágd fel, hogy roppanósak maradjanak. Használhatsz más zöldségeket is, például jégsalátát, uborkát vagy avokádót.

    6

    Kend meg a pirított zsemlék belső oldalát egy kevés majonézzel, amely tökéletesen kiegészíti a Ranch öntetet.

    A majonéz helyett használhatsz fokhagymás majonézt vagy aiolit is, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    7

    Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Locsold meg Ranch öntettel, majd zárd le a felső zsemleféllel.

    A hozzávalók sorrendje ízlés kérdése, de a saláta alul segít, hogy a zsemle ne ázzon el. Ne spórolj a Ranch öntettel!

    8

    Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra krémes ízt szeretnél, használj házi készítésű Ranch öntetet, amely gazdagabb ízvilágot biztosít!

    A házi Ranch öntethez használj friss fűszernövényeket, például petrezselymet, metélőhagymát és kaprot. A boltival szemben sokkal intenzívebb íze lesz.