Ropogós rántott brokkoli aranybarnára sütve, tálalva egy tányéron friss citromszeletekkel.

Rántott brokkoli

A Rántott brokkoli egy új és egészséges alternatíva a hagyományos rántott ételekhez. A brokkoli roppanós, friss zöldség, amelyet a ropogós, fűszeres panír tesz igazán különlegessé. A rántott brokkoli remek választás lehet köretként, de akár önálló étkezésként is tálalható. A brokkoli ízét a panír jól kiegészíti, így egy tökéletes ételt kapunk.

A rántott brokkoli gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így egészséges és finom étkezést kínál. Tálalhatjuk egy friss salátával vagy akár sült húsok mellé is. Egyszerű és gyors étel, amely mindenki számára kellemes meglepetést tartogat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Brokkoli
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
1 tk. Info
1 csipet Bors
200 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit szedd rózsáira, és sós vízben főzd 5 percig, majd szűrd le és hagyd kihűlni.

    A brokkolit ne főzd túl, mert szétesik. A cél, hogy roppanós maradjon.

    2

    A brokkolirózsákat forgasd meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.

    A panírozás előtt itasd le a brokkolirózsákról a vizet, hogy a panír jobban tapadjon.

    3

    Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a brokkolit aranybarnára minden oldalon.

    Az olaj legyen elég forró, különben a brokkoli megszívja magát olajjal. Ne tegyél túl sok brokkolit egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat.

    4

    Papírtörlőre szedd ki a kisült brokkolit, hogy a felesleges olajat felitassuk.

    Használj több réteg papírtörlőt, hogy minél több olajat felszívjon. Ha szükséges, cseréld a papírtörlőt.

    5

    Tálald friss salátával, majonézzel vagy más mártogatóssal.

    A rántott brokkoli mellé kínálhatsz fokhagymás tejfölt vagy tartármártást is.