A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Sózd, borsozd, majd szórd meg fokhagymaporral és füstölt paprikával.
A vékonyabb szeletek gyorsabban és egyenletesebben sülnek át.
Három tálat készíts elő: az egyikbe tedd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba pedig öntsd a zsemlemorzsát.
A panírozáshoz előkészített tálak megkönnyítik és felgyorsítják a folyamatot.
Forgasd meg a csirkeszeleteket először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy mindenhol jól bevonja a panír.
A panírozás sorrendje fontos a tökéletes eredményhez. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a tojás pedig a zsemlemorzsának.
Forrósíts fel bő olajat egy serpenyőben 170°C-ra, majd süsd a csirkeszeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Az olaj hőmérsékletét érdemes hőmérővel ellenőrizni. Ha túl alacsony, a csirke megszívja magát olajjal. Ha túl magas, a panír megég, a csirke pedig nyers marad.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szószoktól és a zöldségektől.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A vékonyra vágott zöldségek könnyebben haraphatók a hamburgerben.
Keverd össze a majonézt és a dijoni mustárt egy tálban, majd kend meg vele a pirított zsemlék belső oldalát.
A mustár pikáns ízt ad a majonéznek.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a ropogós csirkemell, a sajtszelet, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A salátalevél megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szószoktól.
Azonnal tálald, lehetőleg sült édesburgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra ropogós panírt szeretnél, keverd össze a zsemlemorzsát egy kis reszelt parmezánnal!
A parmezán sajt még ropogósabbá és ízletesebbé teszi a panírt. Azonnal tálalva a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.