Rasam céklával tálalva, friss korianderrel

Rasam céklával

A rasam egy klasszikus indiai leves, amely gazdag fűszerekkel és friss zöldségekkel készül. Az étel alapja a tamarind és a különböző fűszerek kombinációja, melyek savanykás és pikáns ízt adnak a levesnek. A céklás változat különleges színt és ízt ad a tradicionális rasamnak, míg a koriander és a fűszerek kiemelik az étel gazdag ízvilágát. Az indiai konyha számos változata létezik, és mindegyik változat egyedi módon ötvözi a helyi alapanyagokat és fűszereket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cékla
2 db Paradicsom
1 ek. Tamarind paszta
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
1 db Zöld chili
0.5 tk. Mustármag
1 csipet Hibiszkuszos só
2 ek. Olaj
1 ek. Friss korianderlevelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk fel kis kockákra. A paradicsomot aprítsuk fel.

    A cékla előkészítésekor viseljünk kesztyűt, hogy elkerüljük a foltokat.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a mustármagot. Pirítsuk őket pár másodpercig, amíg pattogni kezdenek.

    A mustármagot alacsony hőmérsékleten pirítsuk, hogy elkerüljük a megégését.

    3

    Ezután adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, gyömbért, zöld chilit, koriandert, köményt és fűszerpaprikát. Pirítsuk 2-3 percig, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat.

    A fűszereket lassú tűzön pirítsuk, hogy jobban kifejlesszék az ízüket.

    4

    Adjuk hozzá a felkockázott céklát és paradicsomot, majd öntsük rá a vizet és a tamarind pasztát. Sózzuk, majd forraljuk fel.

    A tamarind paszta adja a rasamnak a jellegzetes savanykás ízét, ami harmonizál a fűszerekkel.

    5

    Főzzük a levest 15-20 percig, amíg a cékla megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, hogy a kívánt leveses állagot elérjük.

    A cékla gyorsan megpuhul, de ha sűrűbbre szeretnénk, ne adjunk hozzá túl sok vizet.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderlevelekkel és egy csipet hibiszkuszos sóval, hogy még ízletesebb legyen.

    A koriander friss íze kiemeli a rasam ízvilágát, és az étel színesebb lesz.