A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk fel kis kockákra. A paradicsomot aprítsuk fel.
A cékla előkészítésekor viseljünk kesztyűt, hogy elkerüljük a foltokat.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a mustármagot. Pirítsuk őket pár másodpercig, amíg pattogni kezdenek.
A mustármagot alacsony hőmérsékleten pirítsuk, hogy elkerüljük a megégését.
Ezután adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, gyömbért, zöld chilit, koriandert, köményt és fűszerpaprikát. Pirítsuk 2-3 percig, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat.
A fűszereket lassú tűzön pirítsuk, hogy jobban kifejlesszék az ízüket.
Adjuk hozzá a felkockázott céklát és paradicsomot, majd öntsük rá a vizet és a tamarind pasztát. Sózzuk, majd forraljuk fel.
A tamarind paszta adja a rasamnak a jellegzetes savanykás ízét, ami harmonizál a fűszerekkel.
Főzzük a levest 15-20 percig, amíg a cékla megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, hogy a kívánt leveses állagot elérjük.
A cékla gyorsan megpuhul, de ha sűrűbbre szeretnénk, ne adjunk hozzá túl sok vizet.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderlevelekkel és egy csipet hibiszkuszos sóval, hogy még ízletesebb legyen.
A koriander friss íze kiemeli a rasam ízvilágát, és az étel színesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.