Rasam lencsével, díszítve friss korianderrel

Rasam lencsével

A Rasam egy hagyományos dél-indiai leves, amely különböző fűszerekkel és friss hozzávalókkal készül. A lencse hozzáadása nemcsak gazdagítja az ízét, hanem táplálóbbá is teszi ezt az ételt. A tamarind friss, savanykás íze kiemeli a leves gazdag fűszeres alapját, míg a koriander frissessége tökéletes kiegészítést ad az ételhez. A Rasam az egyik legkedveltebb étel Dél-Indiában, és bármely étkezés tökéletes választása lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Zöld chili
6 levél Curry levél
1 ek. Fűszerkeverék (Rasam por)
1 tk. Tamarind
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
2 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét öblítsd le hideg vízzel, majd tedd egy lábasba. Öntsd rá 500 ml vizet, és főzd 15-20 percig, amíg a lencse megpuhul.

    A lencse főzéséhez érdemes a víz mennyiségét figyelni. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet a főzés során.

    2

    A paradicsomokat vágd apróra, a hagymát és fokhagymát finomra vágd, a zöld chilit pedig karikázd fel.

    A paradicsomokat könnyen pürésítheted egy villával, hogy a leves simább állagú legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és a zöld chilit. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, egy kevés mustármagot is adhatunk hozzá az olajhoz, hogy még intenzívebb ízt adjon.

    4

    Add hozzá a fűszerkeveréket (Rasam por), curry levelet, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A Rasam por különleges ízt ad a levesnek, és segít, hogy az étel autentikus legyen.

    5

    Tedd hozzá a felaprított paradicsomot és a tamarindot a serpenyőhöz, és főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tamarind savanyú íze remekül kiegészíti a fűszeres alapot.

    6

    Miután a lencse megfőtt, öntsd hozzá a fűszeres paradicsomos keveréket a lencséhez, és főzd még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha szükséges, adhatsz hozzá egy kis vizet, hogy könnyedebb állagot kapjon a leves.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és egy kis friss lime levét is locsolhatsz rá.

    A lime leve frissít és kiemeli a leves gazdag ízét.