Rasam paradicsommal, indiai leves fűszeres ízekkel

Rasam paradicsommal

A Rasam egy hagyományos dél-indiai leves, amely friss paradicsomból és tamarind pasztából készül. Az étel gazdag ízvilágú, enyhén savanykás, fűszeres leves, amelyet gyakran tálalnak főétkezés előtt. A paradicsom friss, édes-savanyú íze tökéletesen illik a tamarind és fűszerek gazdag keverékéhez. A Rasam rendkívül népszerű a dél-indiai konyhában, és egyike azoknak az ételeknek, amelyeket szinte minden étkezés előtt fogyasztanak. A koriander és mustármag pirítása még inkább kiemeli az ízeket, így a Rasam egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Paradicsom
500 ml Víz
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Rasam por
1 tk. Kömény
1 tk. Mustármag
1 csipet Hing (asafoetida)
2 ág Friss koriander
1 csipet
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot vágd apróra, majd tedd egy lábasba, és add hozzá a vizet.

    Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, használhatsz kész paradicsom pürét is.

    2

    Tedd a lábast a tűzre, és forrald fel a paradicsomot. Közben zúzd össze a fokhagymát és reszeld le a gyömbért.

    A fokhagyma és gyömbér frissessége nagyon fontos, mivel ezek adnak igazi ízt a rasamnak.

    3

    Amikor a paradicsom megpuhult, add hozzá a tamarind pasztát, rasam port, köményt és sót.

    A tamarind és a rasam por a rasam kulcsfontosságú alapanyagai, melyeknek a savanykás és fűszeres ízét köszönhetjük.

    4

    Forrald további 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek, és a leves kissé sűrűsödik.

    Ha szeretnéd, hogy a rasam erősebb ízű legyen, főzd egy kicsit tovább, hogy a fűszerek jobban érvényesüljenek.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd az olajat, és add hozzá a mustármagot. Amikor elkezd pattogni, add hozzá a hinget, majd öntsd rá a rasam levesre.

    A mustármag és hing pirítása erőteljes ízt ad a levesnek. Ügyelj rá, hogy ne égesd meg őket!

    6

    Keverd jól össze, és főzd további 5 percig, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad a rasamnak, és kiemeli az ízeket. Tálald melegen, mert így a legfinomabb.