A paradicsomot vágd apróra, majd tedd egy lábasba, és add hozzá a vizet.
Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, használhatsz kész paradicsom pürét is.
Tedd a lábast a tűzre, és forrald fel a paradicsomot. Közben zúzd össze a fokhagymát és reszeld le a gyömbért.
A fokhagyma és gyömbér frissessége nagyon fontos, mivel ezek adnak igazi ízt a rasamnak.
Amikor a paradicsom megpuhult, add hozzá a tamarind pasztát, rasam port, köményt és sót.
A tamarind és a rasam por a rasam kulcsfontosságú alapanyagai, melyeknek a savanykás és fűszeres ízét köszönhetjük.
Forrald további 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek, és a leves kissé sűrűsödik.
Ha szeretnéd, hogy a rasam erősebb ízű legyen, főzd egy kicsit tovább, hogy a fűszerek jobban érvényesüljenek.
Egy serpenyőben hevítsd az olajat, és add hozzá a mustármagot. Amikor elkezd pattogni, add hozzá a hinget, majd öntsd rá a rasam levesre.
A mustármag és hing pirítása erőteljes ízt ad a levesnek. Ügyelj rá, hogy ne égesd meg őket!
Keverd jól össze, és főzd további 5 percig, majd tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad a rasamnak, és kiemeli az ízeket. Tálald melegen, mert így a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.