A hagymát és fokhagymát finomra vágd. A paradicsomot vágd négyfelé, hogy könnyen pépesíthető legyen.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, hogy könnyen elolvadjanak a levesben.
Egy fazékban melegíts olívaolajat, és add hozzá a szárított curry leveleket, köményt, borsot és chilit.
A curry leveleket pirítsd meg, hogy kiadják aromájukat. Ha nincs friss curry levél, használhatsz szárítottat.
Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket aranybarnára.
Pirítás közben ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert akkor keserűvé válhat a leves.
Most add hozzá a paradicsomot, és főzd, amíg teljesen megpuhul.
A paradicsomot pépesítheted, hogy a levesnek sűrűbb legyen a textúrája.
Keverd hozzá a tamarind pasztát és a vizet, majd forrald fel. Sózd ízlés szerint.
A tamarind adja a levest különleges savanykás ízét, így tartsd szem előtt, hogy mennyit használsz.
Főzd tovább a levest 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a leve sűrűsödjön.
A leveset a végén szűrheted is, ha simább textúrát szeretnél.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és élvezd melegen.
A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem színt is, így szép megjelenést biztosít a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.