Rasam tamarinddal, tálalva friss korianderrel

Rasam tamarinddal

A rasam egy hagyományos dél-indiai leves, amelyet általában fűszeres, savanykás ízével ismernek. A tamarind az egyik fő összetevője, amely a levest friss és pikáns ízűvé varázsolja. Az étel egyszerű, de gazdag, és gyakran tálalják rizzsel, hogy még táplálóbb legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Tamarind paszta
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 csokor Friss koriander
6 db Szárított curry levelek
1 tk. Kömény
1 csipet Feketebors
1 db Chili
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd. A paradicsomot vágd négyfelé, hogy könnyen pépesíthető legyen.

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, hogy könnyen elolvadjanak a levesben.

    2

    Egy fazékban melegíts olívaolajat, és add hozzá a szárított curry leveleket, köményt, borsot és chilit.

    A curry leveleket pirítsd meg, hogy kiadják aromájukat. Ha nincs friss curry levél, használhatsz szárítottat.

    3

    Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket aranybarnára.

    Pirítás közben ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert akkor keserűvé válhat a leves.

    4

    Most add hozzá a paradicsomot, és főzd, amíg teljesen megpuhul.

    A paradicsomot pépesítheted, hogy a levesnek sűrűbb legyen a textúrája.

    5

    Keverd hozzá a tamarind pasztát és a vizet, majd forrald fel. Sózd ízlés szerint.

    A tamarind adja a levest különleges savanykás ízét, így tartsd szem előtt, hogy mennyit használsz.

    6

    Főzd tovább a levest 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a leve sűrűsödjön.

    A leveset a végén szűrheted is, ha simább textúrát szeretnél.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és élvezd melegen.

    A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem színt is, így szép megjelenést biztosít a levesnek.