Narancsos Rasgulla, narancsos szirupban úszó túrós golyókkal

Rasgulla narancsos

A Narancsos Rasgulla a klasszikus Rasgulla édesség friss, citrusos változata. Az édességet túróból készítik, és a szirupot narancslével ízesítik, így egy frissítő édességet kapunk. A rózsavíz aromája kiegészíti a narancs frissességét, és különleges ízt ad ennek az egyszerű, de finom indiai desszertnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
1 l Tej
100 ml Narancslé
200 g Cukor
500 ml Víz
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a tejet egy nagy edénybe, és forrald fel közepes lángon.

    Használj friss, teljes tejjel készített alapot a gazdag ízért.

    2

    Amikor a tej forrni kezd, add hozzá a narancslevet, és keverd meg. A tej hamarosan kicsapódik, és a savó elválik a túrótól.

    A narancsos íz kiegészíti a Rasgulla édességét, így friss és citrusos ízt ad neki.

    3

    Tedd a túrós masszát egy szűrőbe, hogy lecsöpögjön a savó. Hagyd, hogy a túró teljesen lecsöpögjön, majd mosd át hideg vízzel.

    Az alapos leöblítés segít eltávolítani a citromsav ízét.

    4

    Amikor a túró száraz, gyúrd össze sima tésztává. Tartsd a tésztát puha állagúnak, hogy könnyen formázható legyen.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert az keményebbé teheti a Rasgullákat.

    5

    Formázz kis gömböket a túróból, és tedd őket forró, de nem forrázó cukros vízbe. Főzd a gömböket körülbelül 15-20 percig, amíg megduzzadnak.

    A gömböket ne tedd túl közel egymáshoz, mert főzés közben megnövekednek.

    6

    Miután a gömbök megduzzadtak, vedd le őket a tűzről, és hagyd pihenni a cukros szirupban.

    Hagyd, hogy a Rasgullák egy ideig a szirupban pihenjenek, hogy jobban átjárja őket az édes lé.

    7

    Tálald a Rasgullákat hűtve, és élvezd a finom narancsos édességet!

    A Narancsos Rasgulla még finomabb, ha hűtőben pihenteted egy ideig.