Először pörköld meg a rávát száraz serpenyőben, amíg enyhén aranybarnává válik, és enyhe illata lesz.
A rávát folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg, és egyenletesen pörkölődjön.
Forralj vizet egy edényben, és add hozzá a pörkölt rávát. Főzd alacsony lángon, amíg a víz felszívódik és a rava megpuhul.
Ne főzd túl a rávát, hogy ne váljon túlságosan ragacsossá, hanem finom szemcsés maradjon.
Egy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t, és add hozzá a fekete mustármagot. Ha pattogni kezd, add hozzá a curry leveleket, a zöldborsót, és a reszelt gyömbért.
A ghee hozzájárul a gazdag ízekhez, és a mustármag pattogtatása segít fokozni az étel aromáját.
Add hozzá a kész rávát a serpenyőhöz, majd keverd össze. Fűszerezd sóval, borssal, és a friss korianderrel.
A koriander friss, citrusos íze kiemeli a fűszeres ízeket és gazdagítja a pongalt.
Tálald melegen, és ízlés szerint szórj rá reszelt kókuszt a díszítéshez.
A kókusz ad egy édes, krémes réteget az ételnek, így még finomabbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.