Rava pongal, friss korianderrel és reszelt kókusz díszítéssel tálalva

Rava pongal

A Pongal egy hagyományos dél-indiai étel, amely rizsből és dalból készült, és gyakran az egyik legnépszerűbb reggeli étel a déli államokban. A rava pongal a rizs helyett semeskukoricát (rava) használ, így egy könnyű, mégis tápláló ételt kapunk. A zöldborsóval, mustármaggal és gyömbérrel ízesített rava pongal egy friss, meleg reggelit kínál, amely gazdag fűszerekkel és friss korianderrel tálalva igazi ínycsiklandó étel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rava (szemeskukorica)
2 ek. Ghee
1 tk. Fekete mustármag
10 db Curry levél
50 g Zöldborsó
2 ek. Reszelt kókusz
1 tk. Friss gyömbér
1 csipet Himalája só
1 csipet Fekete bors
1 csipet Cilantro

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először pörköld meg a rávát száraz serpenyőben, amíg enyhén aranybarnává válik, és enyhe illata lesz.

    A rávát folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg, és egyenletesen pörkölődjön.

    2

    Forralj vizet egy edényben, és add hozzá a pörkölt rávát. Főzd alacsony lángon, amíg a víz felszívódik és a rava megpuhul.

    Ne főzd túl a rávát, hogy ne váljon túlságosan ragacsossá, hanem finom szemcsés maradjon.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t, és add hozzá a fekete mustármagot. Ha pattogni kezd, add hozzá a curry leveleket, a zöldborsót, és a reszelt gyömbért.

    A ghee hozzájárul a gazdag ízekhez, és a mustármag pattogtatása segít fokozni az étel aromáját.

    4

    Add hozzá a kész rávát a serpenyőhöz, majd keverd össze. Fűszerezd sóval, borssal, és a friss korianderrel.

    A koriander friss, citrusos íze kiemeli a fűszeres ízeket és gazdagítja a pongalt.

    5

    Tálald melegen, és ízlés szerint szórj rá reszelt kókuszt a díszítéshez.

    A kókusz ad egy édes, krémes réteget az ételnek, így még finomabbá teszi.