Frissen készült Rava Vada, ropogós búzadara golyókkal, díszítve korianderrel

Rava Vada

A Rava Vada a dél-indiai konyha egyik jellegzetes utcai étkezése, amely ropogós, fűszeres búzadara golyókból áll. Az étel gyorsan elkészíthető, és a helyi piacokon gyakran reggelire vagy snack-ként árulják. A tészta szorosan tartja az ízeket, és a fűszerek, mint a kömény, koriander és zöld chili különlegessé teszik. A Rava Vada különösen kedvelt az indiai reggeli étkezések során, és mindig friss, ropogós állapotban tálalják.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rava (búzadara)
50 g Rice flour (rizsliszt)
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rava-t keverd össze rizsliszttel, majd adj hozzá egy kevés vizet, hogy tésztát formálj.

    Ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl híg, hanem formálható legyen.

    2

    A hagymát, fokhagymát, zöld chilit és koriandert apróra vágd, majd add hozzá a tésztához.

    A zöld chili mennyiségét ízlés szerint növelheted, ha csípősebbre szeretnéd.

    3

    A tésztát jól keverd össze, és formázz kis golyókat, majd lapítsd őket le.

    A tészta formázása előtt győződj meg arról, hogy elég sűrű ahhoz, hogy ne essen szét a sütés közben.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a vada-kat aranybarnára 3-4 percig.

    Ha túl alacsony az olaj hőmérséklete, a vada-k megszívják az olajat, ha túl magas, gyorsan megéghetnek.

    5

    Miután elkészültek, szedd ki a vada-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t, és megőrzi a ropogós textúrát.