Rawon nguling indonéz leves marhahússal, korianderrel és lime levéllel tálalva

Rawon nguling (klasszikus változat)

A Rawon nguling egy hagyományos indonéz étel, amely a Jávai-szigetről származik. Az étel gyökerei a múlt század közepére nyúlnak vissza, amikor a helyiek fűszeres levesekkel próbálták kihozni a legtöbbet a marhahúsból. A Rawon nguling különleges ízvilágát a koriander, a lime és a tamarind adja, amelyek együtt egyedi és gazdag ízélményt nyújtanak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
3 cm Gyömbér
1 tk. Koriander mag
1 szál Lemongrass (citromfű)
1 tk. Kecskesó
1 ek. Kávé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Tamarind paszta
2 db Lime (lime levél)
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld fel kisebb darabokra. Forralj vizet egy nagy fazékban, majd tedd bele a húst, és főzd 30 percig, hogy megpuhuljon.

    A hús típusától függően a főzés ideje változhat, de a marhának jóval puhává kell válnia.

    2

    Egy serpenyőben pirítsd meg a koriander magot, majd tedd félre, hogy lehűljön.

    A fűszer pirítása kiemeli az ízeket, és intenzívebb aromát ad a levesnek.

    3

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért vágd finomra. A citromfű szálat vágd apróra, majd tedd bele egy mozsárba a koriander maggal együtt, és törjétek össze, hogy egy finom pasztát kapjatok.

    A citromfű és gyömbér intenzív ízt ad, ami jól harmonizál a marhahússal.

    4

    Egy nagy fazékban, az elkészített pasztát, tamarindot, szójaszószt és kávét adj a főzőléhez. Forrald össze, majd lassú tűzön főzd 45 percig.

    A kávé egy különleges ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki ezt az összetevőt.

    5

    Add hozzá a lime leveleket és a sót, majd folytasd a főzést 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A lime levelek frissebbé és pikánsabbá teszik a levest, így érdemes őket jól belefőzni.

    6

    Miután a leves elkészült, tálald forrón. Díszítheted friss korianderrel és lime szeletekkel.

    A koriander és lime friss ízt ad a levesnek, és remekül illik a gazdag marhahús ízéhez.