A marhahúst szeleteld fel kisebb darabokra. Forralj vizet egy nagy fazékban, majd tedd bele a húst, és főzd 30 percig, hogy megpuhuljon.
A hús típusától függően a főzés ideje változhat, de a marhának jóval puhává kell válnia.
Egy serpenyőben pirítsd meg a koriander magot, majd tedd félre, hogy lehűljön.
A fűszer pirítása kiemeli az ízeket, és intenzívebb aromát ad a levesnek.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért vágd finomra. A citromfű szálat vágd apróra, majd tedd bele egy mozsárba a koriander maggal együtt, és törjétek össze, hogy egy finom pasztát kapjatok.
A citromfű és gyömbér intenzív ízt ad, ami jól harmonizál a marhahússal.
Egy nagy fazékban, az elkészített pasztát, tamarindot, szójaszószt és kávét adj a főzőléhez. Forrald össze, majd lassú tűzön főzd 45 percig.
A kávé egy különleges ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki ezt az összetevőt.
Add hozzá a lime leveleket és a sót, majd folytasd a főzést 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A lime levelek frissebbé és pikánsabbá teszik a levest, így érdemes őket jól belefőzni.
Miután a leves elkészült, tálald forrón. Díszítheted friss korianderrel és lime szeletekkel.
A koriander és lime friss ízt ad a levesnek, és remekül illik a gazdag marhahús ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.