Kezdd azzal, hogy a csirke májat megtisztítod és vékony szeletekre vágod. Ha szükséges, távolítsd el a hártyákat, hogy sima textúrát kapj.
A csirke májat mindig frissen használd, mert a friss máj sokkal ízletesebb és könnyebben dolgozható.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke májra. Hagyjd állni 20-30 percig, hogy a máj átvegye az ízeket.
Minél tovább marinálod a csirke májat, annál intenzívebb lesz az íze, de 20 perc is elég ahhoz, hogy finom legyen.
A pálcikákra tűzd fel a csirke májat úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.
Ha a pálcikák könnyen átmennek a májon, akkor jók lesznek a szúrások, de figyelj arra, hogy ne törjék meg a májat.
Grillezd a csirke májat közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg enyhén karamellizálódik.
A máj gyorsan megsül, így ne hagyd túl sokáig a grillen, hogy ne száradjon ki és ne veszítse el a szaftosságát.
A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag ad egy kis ropogósságot és fokozza a máj ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.