Reba yakitori csirke máj pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Reba yakitori (csirke máj)

A Reba yakitori egy japán étel, amely csirke májból készül. A csirke máj egyedi, gazdag ízét a szójaszósz és mirin keveréke emeli ki, miközben a pálcikákon való grillezés lehetővé teszi, hogy a máj finoman karamellizálódjon. A szezámmag hozzáadása ropogós textúrát biztosít, és fokozza az étel ízét. A Reba yakitori egy közkedvelt étel Japánban, különösen azok számára, akik szeretik a gazdag, ínycsiklandó ételeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke máj
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke májat megtisztítod és vékony szeletekre vágod. Ha szükséges, távolítsd el a hártyákat, hogy sima textúrát kapj.

    A csirke májat mindig frissen használd, mert a friss máj sokkal ízletesebb és könnyebben dolgozható.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke májra. Hagyjd állni 20-30 percig, hogy a máj átvegye az ízeket.

    Minél tovább marinálod a csirke májat, annál intenzívebb lesz az íze, de 20 perc is elég ahhoz, hogy finom legyen.

    3

    A pálcikákra tűzd fel a csirke májat úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.

    Ha a pálcikák könnyen átmennek a májon, akkor jók lesznek a szúrások, de figyelj arra, hogy ne törjék meg a májat.

    4

    Grillezd a csirke májat közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg enyhén karamellizálódik.

    A máj gyorsan megsül, így ne hagyd túl sokáig a grillen, hogy ne száradjon ki és ne veszítse el a szaftosságát.

    5

    A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag ad egy kis ropogósságot és fokozza a máj ízét.