Reuben szendvics gofri frissen sütve pastrami marhahússal és savanyú káposztával

Reuben Szendvics Gofri

A Reuben szendvics egy igazi amerikai klasszikus, amelyet az 1900-as évek elején alkottak meg. Az eredeti verzió rozskenyérrel készül, amelyet pastrami marhahússal, svájci sajttal, savanyú káposztával és orosz dresszinggel töltenek meg. Ebben a receptben ezt a népszerű szendvicset egy ropogós, aranybarna gofriba zárjuk, amely tökéletesen kiegészíti a lédús hús és a savanykás káposzta ízét. Ha szereted a karakteres ízeket és a sós gofrik izgalmas változatait, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
150 g Marhahús (pastrami vagy corned beef)
100 g Savanyú káposzta
100 g Svájci sajt
2 ek. Orosz dresszing

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A savanyú káposztát csepegtesd le, majd enyhén pirítsd meg egy serpenyőben, hogy extra ízt kapjon.

    A savanyú káposztát alaposan nyomkodd ki, hogy ne legyen túl vizes, különben eláztatja a gofrit.

    2

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, és melegítsd át egy serpenyőben, hogy szaftos maradjon.

    A marhahúst ne süsd túl, mert akkor kiszárad. Csak addig melegítsd, amíg át nem forrósodik.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a tojáshoz adod, mert a tojás összeugrik.

    5

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    8

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd kend meg orosz dresszinggel.

    Az orosz dresszinget vékonyan kend fel a gofrira, hogy ne áztassa el.

    9

    Helyezd rá a melegített marhahúst, a pirított savanyú káposztát és a svájci sajtot.

    A sajt ráolvadásához a kész gofrit a feltétekkel együtt rövid időre tedd be a sütőbe vagy a mikrohullámú sütőbe.

    10

    Tálald azonnal, opcionálisan egy extra adag dresszinggel és friss petrezselyemmel díszítve.

    A gofrit azonnal tálald, amíg még meleg és a sajt megolvadt.