Revani fahéjjal fűszerezve, sziruppal és mandulával tálalva

Revani fahéjjal fűszerezve

A revani egy hagyományos török édesség, amelyet a közel-keleti kultúrákban régóta készítenek. A fahéjjal fűszerezett verzió különleges ízt ad ennek a könnyed, szirupos süteménynek. A revani gazdag ízvilága és puha textúrája tökéletes választás bármely alkalomra, különösen a tea vagy kávé mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Búzaliszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Joghurt
100 ml Napraforgó olaj
1 tk. Fahéj
1 cs. Sütőpor
1 ek. Citromlé
50 g Mandula
250 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük.

    A tojásokat először érdemes kicsit felverni kézi habverővel, hogy könnyebben felvegyék a cukrot.

    2

    A joghurtot, olajat, fahéjat, citromlevet és sütőport is hozzáadjuk, majd jól összekeverjük.

    A fahéjat ne hagyjuk el, mivel különleges ízt ad a süteménynek. A citromlé segít a tészta könnyedségében.

    3

    A lisztet fokozatosan szitálva keverjük hozzá, amíg sima tésztát nem kapunk.

    A lisztet mindig szitáljuk át, hogy a tészta könnyű és puha legyen.

    4

    A tésztát egy kivajazott és lisztezett formába öntjük.

    A formát mindig alaposan kenjük ki, hogy a sütemény könnyen kiszedhető legyen.

    5

    Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    A süteményt tűpróbával ellenőrizhetjük, ha a tű tisztán jön ki, készen van.

    6

    A vízből és cukorból szirupot készítünk, és forrástól számítva 10-15 percig főzzük. Miután a sütemény kisült, a forró szirupot egyenletesen rálocsoljuk.

    A szirupot ne hagyjuk el, mivel a sütemény ezzel lesz igazán szaftos és ízletes.

    7

    A süteményt teljesen hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

    A szeletezés előtt hagyjuk a süteményt egy kicsit pihenni, hogy a szirup jól átjárja.