A tojásokat és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük.
A tojásokat először érdemes kicsit felverni kézi habverővel, hogy könnyebben felvegyék a cukrot.
A joghurtot, olajat, fahéjat, citromlevet és sütőport is hozzáadjuk, majd jól összekeverjük.
A fahéjat ne hagyjuk el, mivel különleges ízt ad a süteménynek. A citromlé segít a tészta könnyedségében.
A lisztet fokozatosan szitálva keverjük hozzá, amíg sima tésztát nem kapunk.
A lisztet mindig szitáljuk át, hogy a tészta könnyű és puha legyen.
A tésztát egy kivajazott és lisztezett formába öntjük.
A formát mindig alaposan kenjük ki, hogy a sütemény könnyen kiszedhető legyen.
Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
A süteményt tűpróbával ellenőrizhetjük, ha a tű tisztán jön ki, készen van.
A vízből és cukorból szirupot készítünk, és forrástól számítva 10-15 percig főzzük. Miután a sütemény kisült, a forró szirupot egyenletesen rálocsoljuk.
A szirupot ne hagyjuk el, mivel a sütemény ezzel lesz igazán szaftos és ízletes.
A süteményt teljesen hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
A szeletezés előtt hagyjuk a süteményt egy kicsit pihenni, hogy a szirup jól átjárja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.