Kezdd a sziruppal: egy lábasban keverd össze a 250 ml vizet 100 g cukorral és 2 evőkanál citromlével. Kevergetve forrald fel, majd vedd le a hőfokot, és főzd még 10 percig alacsony lángon. Ezután tedd félre hűlni.
A szirup akkor jó, ha kissé sűrűsödik, de nem karamellizálódik – ne forrald túl!
Egy keverőtálban habosítsd fel a tojásokat 100 g cukorral legalább 5-6 percig, amíg világos és habos állagú nem lesz.
Minél tovább kevered, annál levegősebb lesz a sütemény – ne siess ezzel a lépéssel!
Add hozzá a joghurtot és az olajat a tojásos keverékhez, majd reszeld bele egy citrom héját, és alaposan keverd össze.
Csak a sárga héjat reszeld le – a fehér rész keserű lehet!
Egy külön tálban keverd össze a búzadarát, a lisztet és a sütőport, majd ezt a száraz keveréket fokozatosan adagold a tojásos részhez. Keverd simára, ügyelve arra, hogy ne maradjon csomós.
Használj spatulát vagy kézi habverőt, így jobban tudod kontrollálni a keverést.
Öntsd a tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm-es méret), majd egyengesd el a tetejét. Ütögesd meg enyhén az asztalhoz, hogy a levegőbuborékok távozzanak.
Ha nincs megfelelő tepsid, használj hőálló kerámia edényt – de ne legyen túl magas falú.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig, míg aranybarnára sül és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
Ne nyitogasd a sütőt az első 25 percben, különben összeeshet a sütemény.
Amint a sütemény kisült, még forrón, óvatosan szeleteld be, majd öntsd rá egyenletesen a kihűlt szirupot. Hagyd teljesen kihűlni és a szirupot beszívni.
A meleg sütemény jobban felszívja a hideg szirupot – ez adja meg a revani jellegzetes szaftosságát!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.