Revani narancsvirágvízzel, aranybarna sütemény szeletelve, világos sziruppal leöntve

Revani narancsvirágvízzel

A Revani narancsvirágvízzel egy csodálatos keleti édesség, amely ötvözi a mediterrán desszertek klasszikus állagát és a narancsvirág illatának egzotikumát. Ez a változat különösen népszerű Észak-Afrikában és a Közel-Keleten, ahol a narancsvirágvíz gyakori ízesítő a süteményekhez és szirupokhoz. Technikai tipp: ügyelj arra, hogy a narancsvirágvíz mindig a főzés után kerüljön a szirupba, különben az illóolajok elpárolognak. A búzadara tartalmas, szaftos állagot biztosít, a szirup pedig nemcsak ízt, hanem puhaságot is ad a tésztának. Ez a sütemény tökéletes választás ünnepi alkalmakra, különleges vendégeknek vagy egy átlagos hétköznap délutánra, ha valami különlegesre vágyunk – minden falatja egy egzotikus utazás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
2390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Búzadara
100 g Liszt
3 db Tojás
200 g Natúr joghurt
100 g Cukor
100 ml Napraforgóolaj
1 cs. Sütőpor
1 db Reszelt narancshéj
250 ml Víz (sziruphoz)
200 g Cukor (sziruphoz)
2 ek. Narancsvirágvíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban verd habosra a tojásokat a cukorral, amíg világos és levegős állagot nem kapsz.

    Használj kézi habverőt vagy robotgépet legalább 4-5 percen át – ez segíti a sütemény könnyű textúráját.

    2

    Add hozzá a joghurtot, az olajat, a reszelt narancshéjat, majd a búzadarát, lisztet és a sütőport. Keverd csomómentesre a masszát.

    A reszelt narancshéjat közvetlenül a narancs lereszelése után keverd bele, így megőrzi intenzív illatát.

    3

    Öntsd a tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 35–40 percig, amíg aranybarnára sül.

    Tűpróbával ellenőrizheted a készséget – ha tiszta marad a beleszúrt tű, elkészült a sütemény.

    4

    Amíg a sütemény sül, készítsd el a szirupot: forrald fel a vizet a cukorral. Forrás után főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a narancsvirágvizet.

    A narancsvirágvizet mindig utólag add hozzá, hogy az aromája megmaradjon – ne forrald!

    5

    A megsült süteményt hagyd langyosra hűlni, majd kanalazd rá a langyos szirupot egyenletesen. Legalább 30 percig hagyd állni, hogy magába szívja.

    A sütemény másnapra még ízesebb lesz – hűtőben tárolva is megtartja frissességét és puhaságát.