Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban verd habosra a tojásokat a cukorral, amíg világos és levegős állagot nem kapsz.
Használj kézi habverőt vagy robotgépet legalább 4-5 percen át – ez segíti a sütemény könnyű textúráját.
Add hozzá a joghurtot, az olajat, a reszelt narancshéjat, majd a búzadarát, lisztet és a sütőport. Keverd csomómentesre a masszát.
A reszelt narancshéjat közvetlenül a narancs lereszelése után keverd bele, így megőrzi intenzív illatát.
Öntsd a tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 35–40 percig, amíg aranybarnára sül.
Tűpróbával ellenőrizheted a készséget – ha tiszta marad a beleszúrt tű, elkészült a sütemény.
Amíg a sütemény sül, készítsd el a szirupot: forrald fel a vizet a cukorral. Forrás után főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a narancsvirágvizet.
A narancsvirágvizet mindig utólag add hozzá, hogy az aromája megmaradjon – ne forrald!
A megsült süteményt hagyd langyosra hűlni, majd kanalazd rá a langyos szirupot egyenletesen. Legalább 30 percig hagyd állni, hogy magába szívja.
A sütemény másnapra még ízesebb lesz – hűtőben tárolva is megtartja frissességét és puhaságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.