A tojásokat a cukorral keverd habosra egy tálban, majd add hozzá az olívaolajat és a tejet. A citrom héját reszeld bele, és facsard bele a levét is.
A citrom frissessége segít kiemelni a sütemény ízét, érdemes bio citromot választani, hogy a héját is felhasználhassuk.
A lisztet, sütőport és a sót szitáld össze, majd fokozatosan add a tojásos keverékhez, és alaposan keverd össze, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás segít, hogy a liszt könnyedén eloszoljon a tésztában, így a sütemény szép, könnyű állagú lesz.
A tésztát öntsd egy kivajazott, lisztezett sütőformába. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd kb. 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és egy tűt beleszúrva már nem ragad rá tészta.
Minden sütő más, ezért érdemes 30 perc után ellenőrizni, és ha szükséges, pár percig még sütni.
Ha megsült, hagyd hűlni a formában 10 percig, majd borítsd ki és hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt cukorral is megszórhatod a tetejét.
A süteményt érdemes teljesen kihűteni, hogy könnyen szeletelhető legyen, és ne törjön szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.