Revani olívaolajjal, citrommal ízesítve, aranybarnára sülve

Revani olívaolajjal

A Revani egy hagyományos török sütemény, amely az évek során a világ más tájain is népszerűvé vált. Az eredeti receptet gazdagították a friss citromnal és az olívaolajjal, ami különleges, könnyed textúrát ad a tésztának. Az olívaolaj nemcsak az egészséges zsírok miatt választás, hanem azért is, mert lágyabbá és finomabbá teszi a süteményt. Ez az édesség tökéletes választás egy családi vacsorához vagy egy délutáni tea mellé, ahol a citrom és az olívaolaj harmonikus ízeivel mindenkit lenyűgözhetünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
200 g Cukor
150 ml Olívaolaj
200 ml Tej
4 db Tojás
1 ek. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Citrom
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat a cukorral keverd habosra egy tálban, majd add hozzá az olívaolajat és a tejet. A citrom héját reszeld bele, és facsard bele a levét is.

    A citrom frissessége segít kiemelni a sütemény ízét, érdemes bio citromot választani, hogy a héját is felhasználhassuk.

    2

    A lisztet, sütőport és a sót szitáld össze, majd fokozatosan add a tojásos keverékhez, és alaposan keverd össze, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás segít, hogy a liszt könnyedén eloszoljon a tésztában, így a sütemény szép, könnyű állagú lesz.

    3

    A tésztát öntsd egy kivajazott, lisztezett sütőformába. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd kb. 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és egy tűt beleszúrva már nem ragad rá tészta.

    Minden sütő más, ezért érdemes 30 perc után ellenőrizni, és ha szükséges, pár percig még sütni.

    4

    Ha megsült, hagyd hűlni a formában 10 percig, majd borítsd ki és hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt cukorral is megszórhatod a tetejét.

    A süteményt érdemes teljesen kihűteni, hogy könnyen szeletelhető legyen, és ne törjön szét.