A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd el a cukorral és vaníliás cukorral.
Használj szobahőmérsékletű tojásokat, hogy könnyebben összekeveredjenek.
A vajat olvaszd meg, és add hozzá a sárgájás keverékhez.
A vajat ne hagyd túlmelegedni, mert könnyen megéghet, ezért olvaszd alacsony hőmérsékleten.
A túrót is hozzáadhatod, majd keverd jól össze.
A túró hozzáadásával az édesség puhábbá válik, és gazdagabb ízvilágot kap.
A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban keverd össze, majd add hozzá a sárgájás keverékhez.
A sütőport szitálva add hozzá, hogy ne legyenek csomók.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verd habbá, majd óvatosan add hozzá a tésztához.
A tojásfehérjét lassan, körkörös mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne veszítsd el a hab légies állagát.
A tésztát öntsd egy kivajazott, lisztezett formába, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd meg 30-35 percig.
Tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e a tészta: ha a tű szárazon kijön, kész.
A sütemény kihűlés után tálald, friss citromhéjjal díszítheted.
A citromhéj friss, citrusos ízt ad a süteménynek, és szépen díszíti is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.