Revani vajjal készítve, friss citromhéjjal díszítve

Revani vajjal készítve

A revani egy klasszikus magyar édesség, amelyet túróval vagy anélkül is készítenek. Az étel története az oszmán birodalom idejére nyúlik vissza, ahol a régi receptekből alakultak ki a ma ismert változatok. A vajjal készített revani egy gazdagabb, puhább verzió, amelyet sokan kedvelnek. A friss citromhéj és a túró különleges ízt ad a süteménynek, így minden falat egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Túró
4 db Tojás
200 g Cukor
200 g Finomliszt
1 csomag Sütőpor
100 g Vaj
1 csomag Vaníliás cukor
100 ml Tej
1 db Citrom héja
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd el a cukorral és vaníliás cukorral.

    Használj szobahőmérsékletű tojásokat, hogy könnyebben összekeveredjenek.

    2

    A vajat olvaszd meg, és add hozzá a sárgájás keverékhez.

    A vajat ne hagyd túlmelegedni, mert könnyen megéghet, ezért olvaszd alacsony hőmérsékleten.

    3

    A túrót is hozzáadhatod, majd keverd jól össze.

    A túró hozzáadásával az édesség puhábbá válik, és gazdagabb ízvilágot kap.

    4

    A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban keverd össze, majd add hozzá a sárgájás keverékhez.

    A sütőport szitálva add hozzá, hogy ne legyenek csomók.

    5

    A tojások fehérjét egy csipet sóval verd habbá, majd óvatosan add hozzá a tésztához.

    A tojásfehérjét lassan, körkörös mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne veszítsd el a hab légies állagát.

    6

    A tésztát öntsd egy kivajazott, lisztezett formába, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd meg 30-35 percig.

    Tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e a tészta: ha a tű szárazon kijön, kész.

    7

    A sütemény kihűlés után tálald, friss citromhéjjal díszítheted.

    A citromhéj friss, citrusos ízt ad a süteménynek, és szépen díszíti is.