Tedd a rizst egy nagy lábasba, majd öntsd rá a tejet. Keverd össze alaposan, hogy a rizs ne ragadjon le az aljára.
Fontos, hogy közepes lángon kezdd el főzni, hogy a tej ne égjen le. Ha szükséges, keverj gyakran!
Tedd a lábast a tűzhelyre, és forrald fel a tejet, majd csökkentsd a hőt, hogy a rizs lassan főjön. Keverd, amíg a rizs megpuhul és a tej felszívódik.
Ne hagyd felügyelet nélkül, mert a tej könnyen kifuthat a lábasból!
Amikor a rizs teljesen megpuhult és a tej elfőtt, add hozzá a cukrot és a csipet sót. Keverd simára, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nem elég édes, adj hozzá még cukrot ízlés szerint.
A kész rizsnyákot tálald a tányérokba, majd kanalazz rá egy kis áfonyalekvárt. Ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis fahéjat is.
Az áfonyalekvár frissítő savanykás íze remekül harmonizál a rizs krémességével.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.