Risengrød áfonyalekvárral tálalva, krémes rizs és friss áfonyalekvár díszítéssel.

Risengrød áfonyalekvárral

A risengrød egy hagyományos dán étel, amely a családok reggeli asztalán gyakran megjelenik. A rizs, tej és cukor egyszerű kombinációja melegítő és tápláló étkezést biztosít, különösen hideg napokon. Az áfonyalekvár hozzáadása frissítő ízt ad az ételnek, miközben a rizs krémessége tökéletesen harmonizál a lekvár savanykás ízével. Kiváló választás a téli reggeleken, amikor valami gyors és finom ételre van szükség. Az étel elkészítése gyors és egyszerű, így ideális azoknak, akik szívesen kezdenek a napot egy tápláló és ízletes étellel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
1000 ml Tej
50 g Cukor
1 csipet
100 g Áfonyalekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a rizst egy nagy lábasba, majd öntsd rá a tejet. Keverd össze alaposan, hogy a rizs ne ragadjon le az aljára.

    Fontos, hogy közepes lángon kezdd el főzni, hogy a tej ne égjen le. Ha szükséges, keverj gyakran!

    2

    Tedd a lábast a tűzhelyre, és forrald fel a tejet, majd csökkentsd a hőt, hogy a rizs lassan főjön. Keverd, amíg a rizs megpuhul és a tej felszívódik.

    Ne hagyd felügyelet nélkül, mert a tej könnyen kifuthat a lábasból!

    3

    Amikor a rizs teljesen megpuhult és a tej elfőtt, add hozzá a cukrot és a csipet sót. Keverd simára, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nem elég édes, adj hozzá még cukrot ízlés szerint.

    4

    A kész rizsnyákot tálald a tányérokba, majd kanalazz rá egy kis áfonyalekvárt. Ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis fahéjat is.

    Az áfonyalekvár frissítő savanykás íze remekül harmonizál a rizs krémességével.