Risengrød gluténmentes változatban, fahéjjal és friss gyümölccsel tálalva

Risengrød gluténmentes változatban

A Risengrød egy klasszikus dán étel, amely a hideg téli napokon különösen népszerű. A gluténmentes változatában a tejben főzött rizs krémes, lágy textúrával és fűszeres fahéjas ízzel vár minket. A gluténmentes verzió a tej, a rizs és a fahéj keverékével tökéletes reggelit vagy desszertet alkot. Az étel könnyen elkészíthető, és remek választás azoknak, akik gluténmentes ételt keresnek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
500 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Cukor
0.5 tk.
1 csipet Cinnamon

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsük le hideg vízben, hogy eltávolítsuk a fölösleges kemikáliákat.

    A rizs alapos öblítése segít, hogy a kásánk krémesebb legyen.

    2

    A tejet öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a sót és a cukrot, majd melegítsük közepes lángon.

    A vaníliás cukor segít fokozni az étel ízét, de ha szeretnéd, helyettesítheted egy kevés igazi vaníliával.

    3

    Amikor a tej felforrt, adjuk hozzá a rizst, és alacsony hőmérsékleten kezdjük el főzni, folyamatosan kevergetve.

    A rizst ne hagyjuk magára, mert könnyen leéghet.

    4

    Főzzük a rizst körülbelül 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul és krémes állagú lesz.

    A főzési idő alatt figyeljünk arra, hogy a rizs ne főjön túl, különben túl sűrű lesz.

    5

    Miután a rizs megfőtt, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg egy csipetnyi fahéjjal.

    A fahéj különleges ízt ad a kásának, és még jobban feldobja az ízeket.

    6

    Tálaljuk melegen, és ha szeretnénk, egy kis friss gyümölccsel is díszíthetjük.