Risengrød kókuszreszelékkel, tálalva

Risengrød kókuszreszelékkel

A risengrød egy hagyományos dán étel, amely egy krémes rizses fogás. Eredetileg reggeliként szolgálták fel, és gyakran édes tejjel és cukorral tálalták. Az ételt ma már gyakran kókuszreszelékkel és egyéb díszítésekkel is kínálják. A risengrød egyszerű, mégis ízletes étel, amely a dán konyha egyik alapvető fogása. A kókuszreszelék hozzáadása egy különleges ízt ad ennek a klasszikus ételnek, amely különösen télen, hideg napokon a legfinomabb.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs (kerek szemű)
1 l Tej
300 ml Víz
50 g Cukor
1 csipet
2 ek. Kókuszreszelék
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a port.

    Ha nem szereted a ragacsos rizst, akkor alaposan öblítsd le, hogy ne legyen túl kemikáliás.

    2

    A vizet forrald fel egy lábasban, add hozzá a rizst, és főzd 10 percig, amíg a víz felszívódik.

    Ezután az összes víznek el kell párolognia, de figyeld a rizst, hogy ne égjen meg.

    3

    Ezután öntsd hozzá a tejet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Főzd alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, amíg a rizs megpuhul és krémes állagúvá válik (kb. 20-25 perc).

    A tej hamar kifuthat, ezért érdemes alacsony hőmérsékleten főzni, és folyamatosan kevergetni, hogy ne ragadjon le.

    4

    Amikor a rizs kész, szórd meg kókuszreszelékkel és tálald melegen.

    Ha szeretnéd, a kókuszreszeléket egy kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy még intenzívebb íze legyen.