A rizst öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a port.
Ha nem szereted a ragacsos rizst, akkor alaposan öblítsd le, hogy ne legyen túl kemikáliás.
A vizet forrald fel egy lábasban, add hozzá a rizst, és főzd 10 percig, amíg a víz felszívódik.
Ezután az összes víznek el kell párolognia, de figyeld a rizst, hogy ne égjen meg.
Ezután öntsd hozzá a tejet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Főzd alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, amíg a rizs megpuhul és krémes állagúvá válik (kb. 20-25 perc).
A tej hamar kifuthat, ezért érdemes alacsony hőmérsékleten főzni, és folyamatosan kevergetni, hogy ne ragadjon le.
Amikor a rizs kész, szórd meg kókuszreszelékkel és tálald melegen.
Ha szeretnéd, a kókuszreszeléket egy kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy még intenzívebb íze legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.