Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, majd add hozzá a rizst. Főzd közepes lángon 5 percig, hogy elkezdjen puhulni.
A rizs tapadását elkerülheted, ha gyakran megkevered főzés közben.
Öntsd hozzá a tejet, keverd el, és forrald fel ismét. Ezután csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 35-40 percig, amíg a rizs puha és a keverék krémes lesz.
Vastag aljú edény segít megelőzni, hogy leégjen az alja.
Amikor a rizs már majdnem kész, add hozzá a mazsolát, és főzd még pár percig, hogy megpuhuljon és felszívja az ízeket.
A mazsolát előtte beáztathatod langyos vízbe, így még szaftosabb lesz.
A főzés végén add hozzá a sót, a vajat, a cukrot és fahéjat. Keverd alaposan össze, és főzd további 2 percig.
A fahéjat érdemes a végén hozzáadni, hogy az íze ne legyen kesernyés.
Tálald melegen tálkákba adagolva, a tetejére még szórhatsz kevés mazsolát és fahéjat díszítésként.
A friss mazsola és fahéj a tetején nemcsak ízben, de látványban is feldobja a fogást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.