Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, majd add hozzá a rizst. Főzd közepes lángon 5 percig, hogy megkezdődjön a puhulása.
A rizst ne hagyd magára, mert könnyen leragadhat – kevergesd rendszeresen.
Öntsd hozzá a tejet, keverd el alaposan, és forrald fel újra. Ezután vedd vissza a lángot, és főzd alacsony hőfokon 35-40 percig, gyakran kevergetve, amíg a rizs megpuhul és a kása sűrű lesz.
Használj vastag aljú lábast, hogy megakadályozd az odaégést.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a sót és a vajat, majd keverd össze alaposan.
A vaj krémesebbé és gazdagabbá teszi az állagot – fontos lépés az élményhez.
Vedd le a tűzről, és keverd bele a mézet. Így megőrzöd a méz természetes aromáját és tápanyagait.
Mindig a főzés végén add hozzá a mézet, hogy ne veszítse el értékes hatóanyagait a hő hatására.
Tálald melegen, igény szerint még egy kis mézet csorgathatsz a tetejére díszítésként.
A csorgatott méz látványos és még finomabbá teszi a fogást – különösen friss, folyékony mézzel mutat jól.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.