Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a rizst. Főzd közepes lángon 5 percig, ez elősegíti a rizs megpuhulását a tej hozzáadása előtt.
Használj kerek szemű rizst, mert ez biztosítja a krémes, lágy állagot.
Add hozzá a tejet, keverd el, és forrald fel újra. Ezután vedd lejjebb a hőfokot, és főzd kis lángon 35-40 percig, gyakran kevergetve, míg a rizs teljesen megpuhul, és a keverék sűrű, kásaszerű nem lesz.
Használj vastag aljú edényt, hogy ne kapjon oda a tejberizs főzés közben.
A főzés végén add hozzá a sót, és keverd bele a vaj felét, hogy még krémesebb állagot kapj.
A vaj hozzáadása gazdagabb ízt és simább textúrát biztosít.
Tálald a meleg tejberizst tálakba adagolva, a tetejére helyezve 1-1 kis darab vajat, ami lassan elolvad a forró kásán.
A vajat középre helyezve szép látványt nyújt és kellemesen eloszlik a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.