A rizst alaposan mosd meg, majd egy edényben kezdd el főzni a tej felével.
A rizst érdemes jól leöblíteni, hogy ne legyen ragacsos.
Keverd a rizst és a tejet folyamatosan, hogy elkerüld a leégést, és hagyd, hogy a rizs megpuhuljon, körülbelül 15-20 percig.
Ha a rizs túl sűrűsödik, adhatsz hozzá egy kis vizet vagy tejet.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot, kardamomot és keverd jól el.
A kardamom finom fűszeres ízt ad, de ha nem szereted, csökkentheted a mennyiségét.
Tedd bele a rózsavizet és a durvára vágott mandulát, majd főzd további 5-10 percig, hogy minden jól összeérjen.
Ha nem szereted a mandulát, más dióval is helyettesítheted.
Amikor a rizs kheer megfelelően sűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A rizs kheer hidegen és melegen is finom.
Tálald friss mandulával díszítve, és tálalás előtt tedd a hűtőbe, ha hidegen szeretnéd fogyasztani.
A rizs kheer még finomabb lesz, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.