Rizsgombóc tálalva paradicsomszósszal

Rizsgombóc

A rizsgombóc, vagyis arancini, az olasz konyha egyik legismertebb street food fogása. Szicíliai eredetű, és hagyományosan ragus töltelékkel vagy mozzarellával készül. A ropogós, aranybarna panír és az olvadós belső tökéletes kombinációt alkot. A tökéletes rizsgombóc titka a megfelelő rizsalap és a megfelelően forró olajban való sütés. Ha egy különleges és laktató előételt szeretnél kipróbálni, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Főtt rizs
50 g Parmezán sajt
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
100 g Mozzarella sajt
50 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rizst hagyd teljesen kihűlni, majd keverd össze a reszelt parmezánnal, egy tojással, sóval és borssal.

    A kihűlt rizs jobban formázható és nem esik szét a gombóc.

    2

    A mozzarellát vágd kisebb kockákra.

    A mozzarellát tedd felhasználás előtt hűtőbe, hogy könnyebben lehessen vágni és ne olvadjon szét a gombócok formázása közben.

    3

    A rizskeverékből formázz kisebb gombócokat, és mindegyik közepébe nyomj egy mozzarelladarabot.

    Nedves kézzel könnyebb formázni a gombócokat.

    4

    A gombócokat először forgasd meg lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

    A panírozás sorrendje fontos, hogy a zsemlemorzsa jól tapadjon a gombócokra.

    5

    Egy mély serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd a gombócokat aranybarnára.

    Az olaj legyen elég forró, hogy a gombócok gyorsan megsüljenek és ne szívjanak magukba túl sok olajat.

    6

    Szűrőpapíron csepegtesd le a felesleges olajat, majd melegen tálald paradicsomszósszal vagy friss salátával.

    Azonnal tálald, amíg a mozzarella a belsejében folyós.