A főtt rizst hagyd teljesen kihűlni, majd keverd össze a reszelt parmezánnal, egy tojással, sóval és borssal.
A kihűlt rizs jobban formázható és nem esik szét a gombóc.
A mozzarellát vágd kisebb kockákra.
A mozzarellát tedd felhasználás előtt hűtőbe, hogy könnyebben lehessen vágni és ne olvadjon szét a gombócok formázása közben.
A rizskeverékből formázz kisebb gombócokat, és mindegyik közepébe nyomj egy mozzarelladarabot.
Nedves kézzel könnyebb formázni a gombócokat.
A gombócokat először forgasd meg lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
A panírozás sorrendje fontos, hogy a zsemlemorzsa jól tapadjon a gombócokra.
Egy mély serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd a gombócokat aranybarnára.
Az olaj legyen elég forró, hogy a gombócok gyorsan megsüljenek és ne szívjanak magukba túl sok olajat.
Szűrőpapíron csepegtesd le a felesleges olajat, majd melegen tálald paradicsomszósszal vagy friss salátával.
Azonnal tálald, amíg a mozzarella a belsejében folyós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.