Rizstészta mogyorós szószban tálalva

Rizstészta mogyorós szószban

A rizstészta mogyorós szószban egy gyorsan elkészíthető, mégis rendkívül ízletes ázsiai fogás, amelyet friss zöldségekkel tálalva tehetsz igazán különlegessé. A mogyoróvaj krémes textúrája és a lime frissessége remekül kiegészíti egymást, míg a chili pehely enyhe csípősséget ad az ételnek. Tökéletes választás egy könnyű, de ízletes vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
4 ek. Mogyoróvaj
3 ek. Szójaszósz
1 tk. Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Lime-lé
1 tk. Barna cukor
100 ml Víz
1 ek. Szezámolaj
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
2 ek. Friss koriander
1 ek. Pirított szezámmag
0.5 tk. Chili pehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel, hogy ne tapadjon össze.

    Fontos, hogy a rizstésztát ne főzd túl, mert akkor könnyen szétesik. A hideg vizes öblítés segít megállítani a főzési folyamatot.

    2

    Egy tálban keverd össze a mogyoróvajat, szójaszószt, lime-levet, barna cukrot és vizet. Reszeld bele a gyömbért és a fokhagymát, majd alaposan keverd simára.

    Ha a mogyoróvaj túl sűrű, adj hozzá több vizet, hogy a szósz könnyebben elkeveredjen. A lime-levet helyettesítheted citromlével is.

    3

    Melegítsd fel a szezámolajat egy serpenyőben, majd öntsd bele a mogyorós szószt. Főzd alacsony lángon 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Vigyázz, hogy a szósz ne égjen le. Folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik.

    4

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát is szeleteld hasonlóan vékonyra.

    A zöldségeket julienne-re, azaz gyufaszál vastagságúra vágd, hogy esztétikusabb legyen.

    5

    Keverd össze a főtt rizstésztát a mogyorós szósszal, és tedd rá a szeletelt zöldségeket.

    A rizstésztát és a szószt alaposan keverd össze, hogy minden tészta szál be legyen vonva a szósszal.

    6

    Tálaláskor szórd meg friss korianderrel, pirított szezámmaggal és chili pehellyel ízlés szerint.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét. A chili pehely elhagyható, ha nem szeretnél csípős ételt.