Roghni naan mézzel, friss korianderrel tálalva

Roghni naan mézzel

A roghni naan egy hagyományos indiai étel, amely puha és enyhén édes kenyér formájában készül. A naan, amelyet gyakran tálalnak indiai étkezéseken, számos változata létezik. A mézes változat egy édes és gazdag ízvilágot biztosít, miközben a koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a naan édes ízét. Ez a naan különösen népszerű reggeliként vagy étkezések mellé desszertként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
150 ml Meleg víz
1 ek. Száraz élesztő
1 ek. Cukor
1 tk.
3 ek. Joghurt
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Tiszta méz
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a meleg vizet, cukrot és száraz élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habosodik.

    Győződj meg róla, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az megölheti az élesztőt. Langyos víz ideális.

    2

    Amikor az élesztő aktiválódott, add hozzá a lisztet, sót, joghurtot és olívaolajat. Keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A joghurt segít a naan puhaságában, de ne hagyd túl ragacsosnak a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.

    3

    A tésztát borítsd be egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán keresztül, amíg a tészta megduplázódik.

    Helyezd a tálat meleg helyre a gyorsabb keléshez.

    4

    Miután megkelt a tészta, oszd négy egyenlő részre, és formálj belőlük kis golyókat.

    A tésztát ne dolgozd túl sokáig, hogy ne veszítsen a puhaságából.

    5

    A tészta golyókat nyújtsd ki ovális formájúra, és a szélek legyenek vékonyabbak.

    Ha ragad a tészta, enyhén lisztezd meg a felületet, hogy könnyebben nyújtsd.

    6

    Egy forró serpenyőben vagy naan sütőben süsd a naanokat mindkét oldalon 2-3 percig, amíg szép barna foltokat nem kapnak.

    Használhatsz egy fedőt is a serpenyőn, hogy a naan gyorsabban megpiruljon.

    7

    Amikor elkészült a naan, kend meg őket mézzel, és szórd meg friss korianderrel.

    A méz és koriander friss, édes és fűszeres ízt ad a naanoknak.