Egy nagy tálban keverd össze a meleg vizet, cukrot és száraz élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habosodik.
Győződj meg róla, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az megölheti az élesztőt. Langyos víz ideális.
Amikor az élesztő aktiválódott, add hozzá a lisztet, sót, joghurtot és olívaolajat. Keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.
A joghurt segít a naan puhaságában, de ne hagyd túl ragacsosnak a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.
A tésztát borítsd be egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán keresztül, amíg a tészta megduplázódik.
Helyezd a tálat meleg helyre a gyorsabb keléshez.
Miután megkelt a tészta, oszd négy egyenlő részre, és formálj belőlük kis golyókat.
A tésztát ne dolgozd túl sokáig, hogy ne veszítsen a puhaságából.
A tészta golyókat nyújtsd ki ovális formájúra, és a szélek legyenek vékonyabbak.
Ha ragad a tészta, enyhén lisztezd meg a felületet, hogy könnyebben nyújtsd.
Egy forró serpenyőben vagy naan sütőben süsd a naanokat mindkét oldalon 2-3 percig, amíg szép barna foltokat nem kapnak.
Használhatsz egy fedőt is a serpenyőn, hogy a naan gyorsabban megpiruljon.
Amikor elkészült a naan, kend meg őket mézzel, és szórd meg friss korianderrel.
A méz és koriander friss, édes és fűszeres ízt ad a naanoknak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.