Rømmegrøt barna cukorral, fahéjjal megszórva tálalva

Rømmegrøt barna cukorral

A rømmegrøt egy tradicionális norvég étel, amelyet gyakran fogyasztanak a téli hónapokban reggelire vagy desszertként. Az étel alapját a kerek szemű rizs és a tejszín adja, ami egy gazdag és krémes ételt alkot. A barna cukor és a fahéj egyedülálló ízeket ad, míg a tejszín lágy textúrája egy igazi élményt biztosít. Norvégiában a rømmegrøtot gyakran friss, helyi alapanyagokkal készítik, és az étel több generációs hagyományt ápol.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
500 ml Tej
100 g Rizs (kerek szemű)
2 ek. Barna cukor
1 csipet
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst egy lábasban öntsd fel a tej felével, és egy csipet sóval főzd meg, amíg megpuhul, kb. 15-20 percig.

    Ne hagyd, hogy a tej túl gyorsan felforrjon, mert leéghet. Keverd folyamatosan.

    2

    Amíg a rizs fő, melegítsd fel a tejszínt egy másik lábasban, de ne forrald fel.

    A tejszínt lassan melegítsd, hogy ne váljon túl forró, különben kicsapódhat.

    3

    Miután a rizs megfőtt, add hozzá a meleg tejszínt és a barna cukrot. Keverd jól össze, és főzd még 5-10 percig, amíg a rizs és a tejszín teljesen összeolvad.

    Ha sűrűbb állagot szeretnél, főzd tovább, ha hígabbat, adj hozzá még tejet.

    4

    Tálalás előtt szórd meg fahéjjal, és ha szeretnéd, egy kevés barna cukrot is tehetsz a tetejére.

    A fahéj és cukor kombinációja igazi finomságot ad a rømmegrøtnak.