A rizst egy lábasban öntsd fel a tej felével, és egy csipet sóval főzd meg, amíg megpuhul, kb. 15-20 percig.
Ne hagyd, hogy a tej túl gyorsan felforrjon, mert leéghet. Keverd folyamatosan.
Amíg a rizs fő, melegítsd fel a tejszínt egy másik lábasban, de ne forrald fel.
A tejszínt lassan melegítsd, hogy ne váljon túl forró, különben kicsapódhat.
Miután a rizs megfőtt, add hozzá a meleg tejszínt és a barna cukrot. Keverd jól össze, és főzd még 5-10 percig, amíg a rizs és a tejszín teljesen összeolvad.
Ha sűrűbb állagot szeretnél, főzd tovább, ha hígabbat, adj hozzá még tejet.
Tálalás előtt szórd meg fahéjjal, és ha szeretnéd, egy kevés barna cukrot is tehetsz a tetejére.
A fahéj és cukor kombinációja igazi finomságot ad a rømmegrøtnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.