Ropog贸s snack perec frissen s眉tve

Ropog贸s snack perec

A ropog贸s snack perec egy klasszikus p茅ks眉tem茅ny, amely ide谩lis v谩laszt谩s s枚rkorcsolyak茅nt vagy uzsonn谩ra. A perec t枚rt茅nete a k枚z茅pkorra ny煤lik vissza, 茅s b谩r az alaprecept t枚bbf茅lek茅ppen elk茅sz铆thet艖, a szez谩mmaggal megsz贸rt v谩ltozata igazi 铆nycsikland贸 茅lm茅nyt k铆n谩l. Ez a recept otthon is k枚nnyed茅n elk茅sz铆thet艖, 茅s frissen, melegen a legfinomabb. A s贸s, ropog贸s falatok a legjobb k铆s茅r艖i egy j贸 poh谩r italnak vagy egy bar谩ti 枚sszej枚vetelnek.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
400 g Liszt
7 g Sz谩r铆tott 茅leszt艖
1 ek. Cukor
2 tk. S贸
200 ml Meleg v铆z
2 ek. Olaj
2 ek. Szez谩mmag

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, sz谩r铆tott 茅leszt艖t, cukrot 茅s s贸t. Add hozz谩 a meleg vizet 茅s az olajat, majd keverd 枚ssze, am铆g egynem疟 t茅szt谩t kapsz.

    A v铆z ne legyen t煤l forr贸, mert az meg枚li az 茅leszt艖t. A k茅zmeleg a legide谩lisabb.

    2

    Gy煤rd a t茅szt谩t kb. 8-10 percig, am铆g sima 茅s rugalmas nem lesz. Takard le, 茅s hagyd kelni meleg helyen 1 贸r谩t, am铆g a dupl谩j谩ra n艖.

    A kel茅shez ide谩lis hely a s眉t艖, alacsony h艖fokon (kb. 50掳C) vagy egy meleg radi谩tor k枚zel茅ben. A t谩lat fedd le konyharuh谩val vagy folpackkal, hogy ne sz谩radjon ki a t茅szta teteje.

    3

    Oszd a t茅szt谩t 10 egyenl艖 r茅szre. Minden darabot sodorj hossz煤 hengerekk茅, majd form谩zz bel艖l眉k perecet.

    A hengerek legyenek egyenletes vastags谩g煤ak, hogy a perecek egyenletesen s眉ljenek meg. Ha a t茅szta ragad, enyh茅n lisztezd meg a munkalapot.

    4

    Egy nagy l谩basban forralj 1 liter vizet, majd h煤zd le a t疟zr艖l, 茅s 贸vatosan keverd bele a sz贸dabikarb贸n谩t (vigy谩zz, habzik!).

    A sz贸dabikarb贸n谩s f眉rd艖 adja a perecek jellegzetes sz铆n茅t 茅s 谩llag谩t. Fontos, hogy a vizet vedd le a t疟zr艖l, miel艖tt a sz贸dabikarb贸n谩t hozz谩adod, mert k眉l枚nben nagyon kifuthat.

    5

    A pereceket egyenk茅nt mer铆tsd a sz贸dabikarb贸n谩s v铆zbe 30 m谩sodpercre, majd szedd ki 艖ket s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire.

    A 30 m谩sodperc el茅g ahhoz, hogy a perecek megfelel艖en bevon贸djanak. Haszn谩lj sz疟r艖kanalat vagy mer艖kanalat a kiv茅telhez.

    6

    Sz贸rd meg a perecek tetej茅t szez谩mmaggal, majd tedd 艖ket az el艖meleg铆tett 200掳C-os s眉t艖be 12-15 percig, am铆g aranybarn谩k 茅s ropog贸sak nem lesznek.

    Figyeld a pereceket s眉t茅s k枚zben, mert a s眉t茅si id艖 s眉t艖t艖l f眉gg艖en v谩ltozhat. Ha t煤l gyorsan barnulnak, takard le 艖ket aluf贸li谩val.