Roston sült báránybordák tálalva

Roston sült báránybordák

A roston sült báránybordák az egyik legkedveltebb mediterrán étel, amely az egyszerű alapanyagokból készült ízek harmóniájával varázsolja el az asztalnál ülőket. A rozmaring és a fokhagyma tökéletesen kiegészíti a bárány húsának természetes zamatát, míg a roston sütés során kialakuló aranybarna kéreg különleges textúrát kölcsönöz az ételnek. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy romantikus vacsorához vagy ünnepi alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Bárányborda
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss rozmaring
2 ek. Citromlé
1 tk.
1 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A báránybordákat tisztítsd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    A szárazra törlés segít, hogy a hús szép kérget kapjon sütés közben.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy grillen hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felaprított fokhagymát és a rozmaringágakat.

    A fokhagyma és a rozmaring ízesíti az olajat, ami átjárja a húst. Vigyázz, a fokhagyma ne égjen meg!

    3

    Helyezd a báránybordákat a serpenyőbe vagy grillre, és süsd mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak. A belsejük legyen rózsaszín, ha medium-rare sütést szeretnél.

    A sütési idő függ a bordák vastagságától és a hőfoktól. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményhez. Medium-rare esetén a belső hőmérséklet 55-60°C.

    4

    Amikor elkészültek, locsold meg a bordákat citromlével, és hagyd pihenni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A citromlé frissességet ad a hús ízéhez. A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon.

    5

    Tálald a roston sült báránybordákat friss petrezselyemmel megszórva. Kínálhatsz mellé salátát, grillezett zöldségeket vagy burgonyapürét.

    A báránybordákat tálalás előtt pihentesd pár percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak benne.