A báránybordákat tisztítsd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.
A szárazra törlés segít, hogy a hús szép kérget kapjon sütés közben.
Egy nagy serpenyőben vagy grillen hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felaprított fokhagymát és a rozmaringágakat.
A fokhagyma és a rozmaring ízesíti az olajat, ami átjárja a húst. Vigyázz, a fokhagyma ne égjen meg!
Helyezd a báránybordákat a serpenyőbe vagy grillre, és süsd mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak. A belsejük legyen rózsaszín, ha medium-rare sütést szeretnél.
A sütési idő függ a bordák vastagságától és a hőfoktól. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményhez. Medium-rare esetén a belső hőmérséklet 55-60°C.
Amikor elkészültek, locsold meg a bordákat citromlével, és hagyd pihenni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A citromlé frissességet ad a hús ízéhez. A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon.
Tálald a roston sült báránybordákat friss petrezselyemmel megszórva. Kínálhatsz mellé salátát, grillezett zöldségeket vagy burgonyapürét.
A báránybordákat tálalás előtt pihentesd pár percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak benne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.