Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.
A liszt szitálása segít a tészta könnyebb állagának elérésében.
Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tésztát addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától.
A csirkemellet vékony csíkokra vágd, majd egy kevés olívaolajjal és aprított fokhagymával fűszerezd be.
A csirkemellet előzőleg pácolhatjuk is, hogy még ízletesebb legyen.
Egy forró serpenyőben süsd meg a csirkemell csíkokat közepes lángon 5-7 perc alatt, amíg aranybarnák nem lesznek.
A csirkét ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.
A tésztát ne nyújtsuk túl vékonyra, mert akkor a töltelék átázhatja.
Az egyik tészta felére kend rá a paradicsomszószt, majd helyezd rá a sült csirkecsíkokat, a reszelt mozzarellát és cheddart.
A töltelékbe tehetünk gombát, paprikát vagy más zöldséget is.
Szórd meg oregánóval, bazsalikommal és egy csipet fekete borssal.
Használhatunk más fűszereket is ízlés szerint.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A széleket alaposan nyomkodjuk össze, akár villával is, hogy biztosan zárjanak.
A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás szép színt ad a calzone-nak. A lyukak megakadályozzák, hogy a tészta sütés közben felpúposodjon.
Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.
A sütési idő sütőfüggő, figyeljük, hogy a calzone ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnulna, takarjuk le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.