A búzalisztet tedd egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet, miközben kevergeted.
A lisztet és a vizet jól keverd el, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
Gyúrd a tésztát simára és rugalmasra. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy a tészta jól formálható legyen.
A tészta akkor jó, ha nem ragad a kezedhez, de nem is túl száraz.
Csomagold be a tésztát egy nedves konyharuhával, és hagyd pihenni 15-20 percig.
A pihentetés segít a tésztát lazábbá tenni, így könnyebben nyújtható.
A tésztát oszd 6-8 kis golyóra, majd minden egyes darabot nyújts ki egyenletes kör formájúra, kb. 15 cm átmérőjűre.
Ha szükséges, szórj egy kis lisztet a tésztára, hogy ne ragadjon a nyújtófa.
Hevíts egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a roti lapokat 1-2 percig mindkét oldalukon, amíg enyhén barna foltok jelennek meg.
A roti akkor van kész, amikor elkezd felfújódni, és a széle enyhén megbarnul.
A kész roti lapokat vedd ki a serpenyőből, és kend meg friss vajjal.
A vajtól még ínycsiklandóbb lesz a roti, próbálj friss, puha vajat használni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.