Roti vajjal tálalva

Roti vajjal

A roti egy hagyományos indiai lepény, amelyet különféle húsos és zöldséges ételek mellé tálalnak. Az ételt főként indiai háztartásokban készítik, mivel gyors és könnyen elkészíthető. A roti vajjal tálalva egy egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó étel, amely minden indiai étkezés alapvető része.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
150 ml Víz
1 csipet
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet tedd egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet, miközben kevergeted.

    A lisztet és a vizet jól keverd el, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    2

    Gyúrd a tésztát simára és rugalmasra. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy a tészta jól formálható legyen.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad a kezedhez, de nem is túl száraz.

    3

    Csomagold be a tésztát egy nedves konyharuhával, és hagyd pihenni 15-20 percig.

    A pihentetés segít a tésztát lazábbá tenni, így könnyebben nyújtható.

    4

    A tésztát oszd 6-8 kis golyóra, majd minden egyes darabot nyújts ki egyenletes kör formájúra, kb. 15 cm átmérőjűre.

    Ha szükséges, szórj egy kis lisztet a tésztára, hogy ne ragadjon a nyújtófa.

    5

    Hevíts egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a roti lapokat 1-2 percig mindkét oldalukon, amíg enyhén barna foltok jelennek meg.

    A roti akkor van kész, amikor elkezd felfújódni, és a széle enyhén megbarnul.

    6

    A kész roti lapokat vedd ki a serpenyőből, és kend meg friss vajjal.

    A vajtól még ínycsiklandóbb lesz a roti, próbálj friss, puha vajat használni.