Reszeld le a fokhagymát és aprítsd fel a friss rozmaringot.
A fokhagymát nagyon finomra reszeld, hogy ne legyen túl intenzív az íze a szószban. A rozmaringot pedig apróra vágd, hogy könnyen eloszoljon.
Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.
Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg, mert az keserű ízt ad a szósznak.
Add hozzá a reszelt fokhagymát és az aprított rozmaringot. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserű lesz. Amikor illatos, már jó.
Öntsd hozzá a balzsamecetet és a vizet, majd keverd hozzá a mézet. Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
A balzsamecet minősége nagyban befolyásolja a szósz ízét. Használj jó minőségű balzsamecetet. Ha a szósz túl savanyú, adj hozzá még egy kevés mézet.
Ízesítsd a szószt sóval és borssal, majd alaposan keverd össze.
A só és bors mennyiségét kóstolás után állítsd be, hogy az ízek egyensúlyban legyenek.
A szószt tálald melegen sült húsokhoz, grillezett zöldségekhez vagy salátákhoz. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.
A szósz melegen a legfinomabb, de hidegen is használható salátaöntetként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.