Rozmaringos fahéjas paradicsomszósz üvegben, grillezett ételek mellé tálalva

Rozmaringos fahéjas paradicsomszósz

A paradicsomszószok változatosak és sokféleképpen elkészíthetők, de ez a rozmaringos fahéjas változat igazán különleges ízvilágot kínál. A rozmaring földes, gyógynövényes aromája és a fahéj meleg, fűszeres jegyei mélyítik az ízeket, míg a balzsamecet kellemes savasságot ad a szósznak. Ez a mediterrán ihletésű szósz remek kiegészítő tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy sült zöldségekhez, és garantáltan új szintre emeli az otthoni főzés élményét.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Paradicsompüré
1 ág Friss rozmaring
0.5 tk. Fahéj
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
1 ek. Méz vagy juharszirup
1 ek. Balzsamecet
1 tk.
1 csipet Fekete bors
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel finomra.

    A hagymát és fokhagymát aprítóval is felapríthatod, de vigyázz, ne pépesítsd össze.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    Ne pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, mert keserű lehet a szósz.

    3

    Add hozzá a paradicsompürét, majd keverd bele a friss rozmaringágat és a fahéjat.

    Ha nincs friss rozmaringod, használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell, mert intenzívebb az íze.

    4

    Önts hozzá 100 ml vizet, és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés vizet.

    5

    Add hozzá a mézet vagy juharszirupot, valamint a balzsamecetet, hogy kiegyensúlyozza az ízeket.

    A méz és a balzsamecet mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    6

    Főzd még 2-3 percig, majd kóstold meg, és szükség esetén állítsd be az ízesítést sóval és borssal.

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés mézet, balzsamecetet, sót vagy borsot.

    7

    A szószt melegen vagy hidegen is tálalhatod. Kiváló tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.

    A szósz hűtőben tárolva 3-4 napig eláll.