A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel finomra.
A hagymát és fokhagymát aprítóval is felapríthatod, de vigyázz, ne pépesítsd össze.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, mert keserű lehet a szósz.
Add hozzá a paradicsompürét, majd keverd bele a friss rozmaringágat és a fahéjat.
Ha nincs friss rozmaringod, használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell, mert intenzívebb az íze.
Önts hozzá 100 ml vizet, és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés vizet.
Add hozzá a mézet vagy juharszirupot, valamint a balzsamecetet, hogy kiegyensúlyozza az ízeket.
A méz és a balzsamecet mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Főzd még 2-3 percig, majd kóstold meg, és szükség esetén állítsd be az ízesítést sóval és borssal.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés mézet, balzsamecetet, sót vagy borsot.
A szószt melegen vagy hidegen is tálalhatod. Kiváló tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
A szósz hűtőben tárolva 3-4 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.