A langyos tejben keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
Fontos, hogy a tej langyos legyen, ne forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A felfutott élesztő habos lesz.
Aprítsd fel a friss rozmaringot finomra, hogy az íze jobban eloszoljon a tésztában.
A rozmaringot éles késsel vagy aprítóval aprítsd fel, hogy ne sérüljenek a levelek és ne veszítsék el az aromájukat.
Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, add hozzá a sót és a rozmaringot, majd morzsold bele a hideg vajat.
A hideg vajat könnyebb elmorzsolni a liszttel, és így a tészta is omlósabb lesz.
Öntsd hozzá a felfutott élesztőt, a tejfölt és az egész tojást. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas lesz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
Keverd a tésztába a kecskesajtot, majd takard le és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül.
A kecskesajtot óvatosan keverd a tésztába, hogy ne törjön össze teljesen. A kelesztéshez használhatsz meleg vizet tartalmazó tálat a tészta alatt.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát körülbelül 2 cm vastagságúra, majd hajtogasd össze, hogy levegős legyen.
A hajtogatás során a tészta levegősebb lesz, és a pogácsák is szebben fognak rétegződni. Hajtogasd legalább 3-4 alkalommal.
Nyújtsd ki újra 2 cm vastagra, majd egy pogácsaszaggatóval szúrd ki a pogácsákat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A pogácsaszaggatót mártsd lisztbe, hogy ne ragadjon a tésztához.
A tetejüket kend meg felvert tojással, majd szórd meg friss rozmaringgal. Előmelegített sütőben 180°C-on süsd aranybarnára, körülbelül 20-25 perc alatt.
A tojással való megkenés szép színt ad a pogácsáknak. Figyeld a sütési időt, mert sütőtől függően változhat.
Hagyd kihűlni a pogácsákat rácson, majd tálald frissen, vagy tárold légmentesen zárható dobozban.
A rácson hagyva a pogácsák alja nem ázik el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.