A paradicsomot forrázd le, majd hámozd meg és aprítsd fel. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát is.
A paradicsom héját könnyebben lehúzhatod, ha a forrázás után jeges vízbe teszed.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd párold meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg üveges lesz.
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, a füstölt paprika port, a sót, a borsot és a rozmaring ágát. Öntsd hozzá a vizet, és alaposan keverd össze.
Ha nincs friss rozmaringod, használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell.
Főzd a szószt közepes lángon 15-20 percig, amíg besűrűsödik és az ízek összeérnek. Közben időnként keverd meg.
A szószt időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára.
Távolítsd el a rozmaring ágát, majd tálald a szószt melegen tészták, húsok vagy zöldségek mellé.
A rozmaring ágat tálalás előtt mindenképpen távolítsd el, mert kellemetlen lehet beleharapni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.