Rozmaringos paprikás paradicsomszósz egy tálban, friss rozmaringgal és paprikával díszítve.

Rozmaringos Paprikás Paradicsomszósz

A rozmaringos paprikás paradicsomszósz a magyar konyha gazdag ízvilágát idézi. A füstölt paprika mély íze és a rozmaring friss aromája harmonikusan egészíti ki a paradicsom természetes édességét. Ez a szósz kiválóan alkalmas tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy akár sült zöldségek mellé, hogy egy kis extra ízt vigyél az étkezéseidbe.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss rozmaring
1 tk. Füstölt paprika por
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot forrázd le, majd hámozd meg és aprítsd fel. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát is.

    A paradicsom héját könnyebben lehúzhatod, ha a forrázás után jeges vízbe teszed.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd párold meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg üveges lesz.

    A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a felaprított paradicsomot, a füstölt paprika port, a sót, a borsot és a rozmaring ágát. Öntsd hozzá a vizet, és alaposan keverd össze.

    Ha nincs friss rozmaringod, használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell.

    4

    Főzd a szószt közepes lángon 15-20 percig, amíg besűrűsödik és az ízek összeérnek. Közben időnként keverd meg.

    A szószt időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára.

    5

    Távolítsd el a rozmaring ágát, majd tálald a szószt melegen tészták, húsok vagy zöldségek mellé.

    A rozmaring ágat tálalás előtt mindenképpen távolítsd el, mert kellemetlen lehet beleharapni.