A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel vékony szeletekre.
A gombát ne mosd, hanem egy puha ecsettel vagy papírtörlővel tisztítsd meg, hogy ne szívja meg magát vízzel.
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.
A fokhagymát aprítás előtt nyomd össze késsel, így könnyebben eltávolíthatod a héját.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és vajat közepes lángon.
A vaj és olívaolaj kombinációja megakadályozza, hogy a vaj megégjen, és finom ízt ad a szósznak.
Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, hogy az illata kioldódjon.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz!
Add hozzá a szeletelt gombát, sózd és borsozd, majd párold 5-7 percig, amíg a gomba megpuhul és enyhén megpirul.
A gombát ne sózd túl korán, mert akkor sok vizet enged.
Öntsd hozzá a tejszínt, és add hozzá a friss rozmaringot. Keverd jól össze.
Használhatsz főzőtejszínt vagy habtejszínt is, ízlés szerint. A főzőtejszín kevésbé sűrű, de stabilabb.
Főzd alacsony lángon 5-10 percig, hogy a szósz besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.
Ha a szósz nem sűrűsödik el eléggé, egy kis keményítővel vagy liszttel sűrítheted be.
Tálald a kész szószt tésztákhoz, húshoz vagy rizshez.
A szószt tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.