Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ügyelj arra, hogy ne forrald fel a cidert, mert az íze megváltozhat.
Add hozzá a rózsaborsot, a fahéjrudat és a narancshéjat. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.
A rózsaborsot enyhén törd össze, hogy jobban kiadja az aromáját. A narancshéjat vékonyan hámozd meg, hogy ne kerüljön bele a fehér része, ami keserű lehet.
Keverd hozzá a mézet és a vanília kivonatot, majd alaposan dolgozd össze az italt.
A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. A vanília kivonatot óvatosan adagold, mert túl sok elnyomhatja a többi ízt.
Hagyd, hogy a cider még 2-3 percig melegedjen, miközben az ízek tovább keverednek.
Ne hagyd felügyelet nélkül a cidert, mert könnyen felforrhat.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a rózsaborsot és a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.
Használj finom szűrőt, hogy a legapróbb rózsabors darabok is kiszűrésre kerüljenek.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss narancsszelettel a látványos megjelenés érdekében.
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt nyomd a cider tetejére, hogy ne essen össze. A narancsszeletet enyhén csavard meg, hogy illatosabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.