Rózsás kulfi díszítve pisztáciával és rózsaszirmokkal

Rózsás kulfi

A kulfi egy hagyományos indiai desszert, amely hasonlít a fagyira, de sűrűbb és krémesebb állagú. Az indiai konyha számos változatot kínál, a rózsás kulfi pedig egy különleges édesség, amelyben a rózsavíz és a kardamom frissítő, virágos ízei keverednek a selymes tejes alapban. Ez az édesség tökéletes választás egy különleges alkalomra, és igazi élményt nyújt mindazoknak, akik szeretik az autentikus indiai ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
100 g Cukor
2 ek. Rózsavíz
1 csipet Rózsaszín ételfesték (opcionális)
50 g Mandulaliszt
30 g Pistáciadió (apróra vágva)
100 ml Tejszín
50 g Finomított tejpor
1 tk. Zöld kardamom (őrölt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet öntsd egy lábasba, és lassú tűzön kezd el melegíteni, majd add hozzá a cukrot és a mandulalisztet. Keverd folyamatosan, hogy a cukor feloldódjon.

    Fontos, hogy a tejet folyamatosan keverd, hogy ne égjen le, és ne is habosodjon túl.

    2

    Amikor a tej és a cukor teljesen feloldódott, add hozzá a tejszínt, a finomított tejport és a kardamomot. Keverd össze, majd hagyd felforrni.

    A tejportól a kulfi sűrű és krémes állagú lesz, így ne hagyd ki ezt az összetevőt!

    3

    Miután a keverék forrni kezdett, csökkentsd a hőt, és folytasd a keverést 10-15 percig, hogy a massza sűrűsödjön.

    Ne hagyd abba a keverést, mert így a kulfi egyenletesen fog sűrűsödni és nem fog kicsapódni.

    4

    Vedd le a keveréket a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni, majd add hozzá a rózsavizet és a rózsaszín ételfestéket, ha használsz.

    A rózsavíz egy különleges ízt ad a kulfinak, és az ételfesték segít, hogy szép színt kapjon.

    5

    Öntsd a keveréket kis tálkákba vagy jégkrémformákba. Tedd a formákat a fagyasztóba, és hagyd 4-6 órán keresztül lefagyni.

    Ha nincs jégkrémformád, kis poharakban is fagyaszthatod, így egyszerűen tálalható.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a kész kulfit apróra vágott pistáciadióval, és díszítsd friss rózsaszirmokkal, ha szeretnéd.

    A pistáciadió ropogós textúrát ad a kulfinak, így ez remek kiegészítő a krémes édességhez.