A tejet öntsd egy lábasba, és lassú tűzön kezd el melegíteni, majd add hozzá a cukrot és a mandulalisztet. Keverd folyamatosan, hogy a cukor feloldódjon.
Fontos, hogy a tejet folyamatosan keverd, hogy ne égjen le, és ne is habosodjon túl.
Amikor a tej és a cukor teljesen feloldódott, add hozzá a tejszínt, a finomított tejport és a kardamomot. Keverd össze, majd hagyd felforrni.
A tejportól a kulfi sűrű és krémes állagú lesz, így ne hagyd ki ezt az összetevőt!
Miután a keverék forrni kezdett, csökkentsd a hőt, és folytasd a keverést 10-15 percig, hogy a massza sűrűsödjön.
Ne hagyd abba a keverést, mert így a kulfi egyenletesen fog sűrűsödni és nem fog kicsapódni.
Vedd le a keveréket a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni, majd add hozzá a rózsavizet és a rózsaszín ételfestéket, ha használsz.
A rózsavíz egy különleges ízt ad a kulfinak, és az ételfesték segít, hogy szép színt kapjon.
Öntsd a keveréket kis tálkákba vagy jégkrémformákba. Tedd a formákat a fagyasztóba, és hagyd 4-6 órán keresztül lefagyni.
Ha nincs jégkrémformád, kis poharakban is fagyaszthatod, így egyszerűen tálalható.
Tálalás előtt szórd meg a kész kulfit apróra vágott pistáciadióval, és díszítsd friss rózsaszirmokkal, ha szeretnéd.
A pistáciadió ropogós textúrát ad a kulfinak, így ez remek kiegészítő a krémes édességhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.