A citromot alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld.
A citromot érdemes bio citromból készíteni, mivel a héját is felhasználjuk.
Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.
Ne forrald a cidert, csak melegítsd át, hogy megőrizze az ízét.
Add hozzá a citromkarikákat, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.
A citromkarikákat vékonyan szeleteld fel, hogy jobban kiadják az ízüket.
Szórd bele a szárított rózsaszirmokat, és keverd el alaposan.
Győződj meg róla, hogy a rózsaszirmok ehetőek és vegyszermentesek. Kerüld a virágboltokban kapható rózsákat, mert azok általában kezeltek.
Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek jól összeérjenek. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.
A forralás tönkreteheti a rózsaszirmok finom aromáját.
Adagold hozzá a mézet, és keverd el, amíg teljesen feloldódik az italban.
Ha a méz kristályos, enyhén melegítsd meg, hogy könnyebben oldódjon.
Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket, a citromkarikákat és a rózsaszirmokat.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.
Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy friss rózsaszirommal és egy szelet citrommal.
A díszítéshez használj ehető, vegyszermentes rózsaszirmokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.