Rózsavizes-mandulás gofri tálalva szeletelt mandulával

Rózsavizes-Mandulás Gofri

A rózsavíz a közel-keleti és dél-ázsiai konyhák egyik legfinomabb aromája, amit édességekhez, süteményekhez és italokhoz is előszeretettel használnak. A mandula gazdag, selymes ízvilága tökéletesen párosul a rózsa illatával ebben a különleges gofri receptben. Amint a gofri sülni kezd, a rózsavíz illata elegánsan áthatja a levegőt, míg a szeletelt mandula enyhén megpirul a forró sütőlapokon. Ez a kombináció nemcsak ízében, de illatában is ünnepi hangulatot teremt. Tipp: a rózsavizet mindig óvatosan adagold – már egy kis mennyiség is elegendő, hogy domináns aromát adjon. Ha még tovább fokoznád az élményt, tálalás előtt megszórhatod finoman porcukorral is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
200 ml Tej
80 g Olvasztott vaj
40 g Cukor
1.5 tk. Sütőpor
1 csipet
1 tk. Rózsavíz
50 g Mandulaliszt
20 g Szeletelt mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, mandulalisztet, sütőport, cukrot és csipet sót. Ez biztosítja a gofri egyenletes szerkezetét és ízét.

    A mandulaliszt helyett használhatsz darált mandulát is, de akkor a gofri kicsit sűrűbb lesz.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a rózsavizet. Fontos, hogy a rózsavízből ne használj túl sokat, mert intenzív az aromája.

    A rózsavíz helyett használhatsz narancsvirágvizet vagy citromhéjat is.

    3

    Keverd össze a nedves és a száraz hozzávalókat egyenletes, csomómentes tésztává. Ne keverd túl, csak addig, míg sima nem lesz. Pihentesd 10 percig.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet. Ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajspray-vel. Kanalazz bele egy adag tésztát, és szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, majd zárd le a sütőt.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt belekanalazod a tésztát. Ez biztosítja, hogy a gofri ropogós legyen.

    5

    Süsd aranybarnára kb. 4-5 perc alatt, míg a gofri kívül ropogós, belül puha nem lesz. A mandula enyhén megpirulva még intenzívebb ízt ad.

    A sütési idő függ a gofrisütő típusától. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna.

    6

    A kész gofrit rácson hűtsd ki kicsit, majd tálald önmagában vagy egy kevés mézzel meglocsolva. A rózsavíz és mandula elegáns, keleti ízvilágot hoz létre.

    A gofrit tálalhatod tejszínhabbal, gyümölcsökkel vagy csokoládéöntettel is.