Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a scone egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport és a sót.
Érdemes a sütőport átszitálni a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók.
A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.
A vaj legyen nagyon hideg, mert így lesz a scone omlós. Használhatsz késes aprítót is a vaj elmorzsolásához.
A marcipánt apró darabokra vágd, majd forgasd bele a lisztes keverékbe.
A marcipánt érdemes hűtőből kivenni közvetlenül a felhasználás előtt, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Egy külön tálban keverd össze a mézet, a tejet, a rózsavizet és a tojást.
A rózsavíz mennyiségével óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a scone. Csak addig keverd, amíg összeáll.
Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor kiszárad a sütőben. Használj éles kést vagy pogácsaszaggatót a formázáshoz.
Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a scone-okra. Akkor jók, ha a tetejük aranybarna, és a belsejük is megsült.
Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis mézzel vagy mandulás tejszínhabbal.
A scone frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Ha másnapra marad, melegítsd meg egy kicsit a sütőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.