FĆzd meg a burgonyĂĄt hĂ©jĂĄban sĂłs vĂzben kb. 20 perc alatt, amĂg teljesen meg nem puhul.
A burgonya fĆzĂ©si ideje fĂŒgg a mĂ©retĂ©tĆl. SzĂșrj bele egy villĂĄt, hogy ellenĆrizd, megpuhult-e.
Håmozd meg a burgonyåt, majd még melegen törd åt egy krumplinyomón vagy villåval egy tålban.
A meleg burgonyåt könnyebb åttörni, és kevésbé lesz ragacsos a gnocchi.
Hagyd a tört burgonyĂĄt kissĂ© kihƱlni, majd add hozzĂĄ a tojĂĄst, a sĂłt Ă©s a lisztet. GyĂșrd össze egy lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ.
Ne dolgozd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert a gnocchi kemĂ©ny lesz. Csak addig gyĂșrd, amĂg összeĂĄll.
Oszd a tésztåt több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vågd kb. 2 cm-es darabokra.
Lisztezd be a munkafelĂŒletet, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le.
Forralj fel egy nagy lĂĄbos vizet, majd adj hozzĂĄ sĂłt. FĆzd a gnocchikat kis adagokban, amĂg fel nem jönnek a vĂz felszĂnĂ©re (kb. 2 perc), majd szƱrd le Ćket.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok gnocchit egyszerre a vĂzbe, mert lehƱtik a vizet, Ă©s összeragadhatnak.
Egy serpenyĆben olvaszd meg a vajat, majd pirĂtsd meg benne a kifĆtt gnocchikat, hogy kissĂ© aranybarnĂĄra piruljanak.
A vajat ne hevĂtsd tĂșl, mert megĂ©ghet. Közepes lĂĄngon pirĂtsd a gnocchit.
Egy kis lĂĄbosban keverd össze a rumlikĆrt, a barnacukrot, a vanĂliĂĄt Ă©s a fahĂ©jat, majd közepes lĂĄngon kezdd el melegĂteni.
Ha nincs rumlikĆr, hasznĂĄlhatsz rumot Ă©s egy kevĂ©s vanĂlia kivonatot.
Amikor a cukor teljesen feloldĂłdott, öntsd hozzĂĄ a tejszĂnt, Ă©s alacsony hĆmĂ©rsĂ©kleten folyamatosan kevergetve sƱrĂtsd be a mĂĄrtĂĄst.
A tejszĂnt lassan öntsd a mĂĄrtĂĄshoz, folyamatos keverĂ©s mellett, hogy ne csapĂłdjon ki.
Ăntsd a rumlikĆrös mĂĄrtĂĄst a pirĂtott gnocchikra, majd Ăłvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
Ăvatosan forgasd össze a gnocchit a mĂĄrtĂĄssal, hogy ne törjenek össze.
SzĂłrd meg porcukorral Ă©s csokolĂĄdĂ©reszelĂ©kkel, hogy extra Ă©des Ă©s gazdag ĂzvilĂĄgot adj neki.
A porcukrot szitåld åt, hogy ne legyenek benne csomók, és egyenletesen oszlasd el.
TĂĄlald azonnal, melegen, egy kevĂ©s extra fahĂ©jjal Ă©s csokolĂĄdĂ©reszelĂ©kkel dĂszĂtve!
Azonnal tĂĄlald, mert a gnocchi hamar elveszĂti a frissessĂ©gĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.