Készítsd el a rumos-diós tölteléket: a diót aprítsd fel, a rumot pedig keverd össze a tejszínnel.
A dió finomra aprítása biztosítja, hogy a töltelék egyenletes legyen.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás biztosítja, hogy a macaronok felülete sima legyen.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha hideg és zsiradékmentes edényben vered fel.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keveréshez használj spatulát, és lentről felfelé haladva keverd össze a hozzávalókat.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés során kialakul egy vékony hártya a macaronok felületén, ami elengedhetetlen a sikeres sütéshez.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj oda, hogy a macaronok ne égjenek meg. A kész macaronok talpa könnyen leválik a sütőpapírról.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a rumos-diós tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a töltelék könnyebben kenhető legyen.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes rumos-diós tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a macaronokon.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a macaronok ízei igazán összeérjenek és a tésztájuk megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.